Simon Loos besteedt IT uit aan Pink Elephant

Logistiek dienstverlener Simon Loos gaat zijn gehele it-infrastructuur en bijbehorende werkplekomgeving uitbesteden aan Pink Elephant. De logistieke organisatie wil dat it een nog centralere rol gaat spelen bij het ondersteunen van nieuwe business-modellen. Daarnaast spelen schaalbaarheid van capaciteit en inzet van mobiliteit een belangrijke rol.

Simon Loos staat in de top twintig van logistieke dienstverleners in Nederland. Het bedrijf heeft meer dan duizend medewerkers, vijfhonderd trekkers, 85.000 vierkante meterwarehouse en twintig vestigingen. Om de groei van de organisatie te ondersteunen zocht Simon Loos een geschikte partner om de bestaande it-infrastructuur te vernieuwen en beter aan te laten sluiten op de veranderende eisen voor onder andere mobiliteit en samenwerking in de logistieke keten.

Simon Loos wil graag de schaalbaarheid van it voor de toekomst te garanderen. Daarnaast moest it een nog centralere rol gaan spelen bij het ondersteunen van nieuwe business-modellen. Pink Elephant gaat in eerste instantie de komende vijf jaar de logistieke dienstverlener ondersteunen.

Mobiliteit

Martin Knol, financieel directeur van Simon Loos: ‘De logistieke sector wordt in steeds grotere mate afhankelijk van it. De vrachtwagens rijden wel van A naar B, maar de behoefte aan verregaande digitalisering van het logistieke proces vraagt om it die beter kan worden opgeschaald. Zo willen we dat onze systemen sneller kunnen integreren met de bedrijfssystemen van klanten en partners in de logistieke keten, bijvoorbeeld het beter ondersteunen van smart devices. Pink Elephant heeft daar als belangrijke partner van Mendix de beste oplossing voor.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-15T13:18:00.000Z Annemiek Sprado