Woningverhuurder Vesteda besteedt IT uit aan Valid

Woningverhuurder Vesteda heeft besloten zijn it voor drie jaar uit te besteden aan ict-dienstverlener Valid uit Eindhoven. Het gaat zowel om de kantoorautomatisering als de bedrijfsapplicaties. De it-systemen zijn ondergebracht in de cloudomgevingen van Valid en een Microsoft-cloud. Valid is verantwoordelijk voor het beheer. In juli 2016 is de overgang afgerond. Er stappen vier it’er over van Vesteda naar Valid.

Vesteda is met een beleggingsportefeuille van circa 22.500 woningen een van de grotere commerciële woningbeleggers in Nederland. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Amsterdam. De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden de Randstad en de Brabantse Stedenrij. Bij het bedrijf werken circa tweehonderd medewerkers.

De samenwerking tussen Valid en Vesteda is eind 2014 begonnen toen Vesteda zich tot Valid wendde voor advies over en ondersteuning bij het verbeteren van de it-omgeving. Valid heeft Vesteda vervolgens geholpen met de ontwikkeling van een langetermijnvisie waarin cloud computing een centrale rol speelt.

Daarbij is bepaald dat de bedrijfsapplicaties van Vesteda vanuit de private cloud van Valid worden aangeboden. Het gaat het onder andere om het primaire systeem REMS Vastgoed (op een Sun Solaris-platform) van Kalshoven Automation. De publieke (Microsoft) cloud voorziet in Office365 en enkele specifieke diensten (de ‘Enterprise Mobility Suite’).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-26T09:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.