Optimo wordt Afas-salarisadmin St Maartenskliniek

Geld

De Sint Maartenskliniek, een opleidingsziekenhuis voor houding en beweging, besteedt zijn salarisadministratie uit aan Optimo uit Leusden. De kliniek gebruikt voor zijn verloningen software van Afas. Optimo is ‘gold partner’ van deze, eveneens uit Leusden afkomstige, bedrijfssoftwareleverancier.

De Sint Maartenskliniek, met vestigingen in Nijmegen, Woerden, Boxmeer en Tiel, telt achttienhonderd medewerkers. Omdat het beheer van de salarisadministratie een flinke klus is geworden, zocht het ziekenhuis naar een specialist die dit werk op zich kan nemen.

Na een selectieproces kwam het ziekenhuis uit bij Optimo. Voor het bedrijf is het binnenhalen van het contract belangrijk omdat het wil uitbreiden in de zorgsector. ‘Met de branche-ervaring die we opdoen bij de Sint Maartenskliniek, kunnen we in de nabije toekomst meer ziekenhuizen ondersteunen op het gebied van bedrijfsprocessen’, hoopt directeur Daniel Ballijns.

Optimo

Optimo is gespecialiseerd in het automatiseren van administratieve enterprise resource planning (erp)-processen en het overnemen van deelprocessen, zoals salaris- en personeelsadministratie; in het bijzonder die draaien op Afas-software. Ook is het bedrijf actief geworden in detachering op het gebied van softwarebeheer en -onderhoud en medewerkerswerving en -selectie voor klanten.

Bij het bedrijf, dat startte in januari 2014, werken inmiddels 58 man. Hoewel Optimo in Leusden is gevestigd, net als Afas, zijn er geen directe verbanden tussen beide partijen, op een partnerovereenkomst na. Optimo was voorheen onderdeel van Verhoeve Holding, maar mede-oprichter Daniel Ballijns heeft sinds maart dit jaar alle aandelen in handen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-06T11:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.