Managed hosting door True

Daimler verlengt contract T-Systems opnieuw

Autofabrikant Daimler zet de samenwerking met it-partner T-Systems voort. De verlengingsdeal heeft een waarde van honderden miljoenen euro. T-Systems blijft de komende jaren verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de mainframes en de belangrijkste it-applicaties. Ook zorgt de Duitse automatiseerder en dochter van Deutsche Telekom voor de verbindingen van het ‘connected car’-platform van Daimler.

T-Systems gaat de mainframes van Daimler moderniseren. De twee partners willen verder meer standaardsoftware invoeren in de productie- en distributieomgevingen. Ook wil Daimler op een flexibele manier it-diensten, waar op dat moment behoefte aan is, kunnen afnemen.

Daarnaast verbindt T-Systems momenteel ruim twee miljoen voertuigen via Daimlers gesloten connected car-platform. Het bedrijf blijft ook verantwoordelijk voor de operatie van de bestaande ‘Mercedes me connect’-services voor de komende generatie voertuigen. Deze diensten omvatten live verkeersinformatie, noodoproepen, besturing op afstand, infotainment-apps, zoals internetradio en zoekfuncties voor hotels en parkeerplaatsen.

In aanvulling daarop ontwikkelt T-Systems samen met Daimler een upgrade-oplossing voor bestaande Mercedes-Benz-voertuigen. Daarmee kunnen klanten verbinding maken met de digitale wereld door het retrofitten van een Bluetooth-adapter en het downloaden van de bijbehorende app. De 'Mercedes me' Bluetooth-adapter is sinds de lente van 2016 op de markt.

Debis

De relatie met Daimler gaat in ieder geval terug tot maart 2000. Toen kondigde de autogigant aan zijn it-dochter Debis Systemhaus te willen verkopen aan Deutsche Telekom. Die smeedde een jaar later Debis, dat ook in Nederland actief was, met zijn eigen it-divisies aaneen tot T-Systems. Het ict-concern is vandaag de dag actief in meer dan twintig landen en telt 46.000 werknemers. In 2015 boekte T-Systems een omzet van circa 7,1 miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5843690). © Jaarbeurs IT Media.
?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×