Reorganisatie FloraHolland treft ook ICT’ers

Bij FloraHolland verdwijnen volgend jaar honderd banen. Dit zijn voornamelijk staffuncties en een aantal functies bij de ict- en verkoopafdelingen. Eerder dit jaar maakte de bloemenveiling bekend het overgrote deel van de ict te willen uitbesteden. Dit treft het werk van een groot deel van de 155 ict’ers bij de veiling.

De reorganisatie is onderdeel van een meerjarenplan, waarbij FloraHolland de bedrijfskosten vóór 2020 met een derde wil terugbrengen.

Afgelopen maart meldde FloraHolland alle operationele ict-werkzaamheden te willen uitbesteden en alleen nog een kleine ict-regieorganisatie over te willen houden. Middels outsourcing naar gespecialiseerde partijen verwacht het bedrijf beter te kunnen profiteren van nieuwe ict-kennis, zoals over cloud computing, en standaardoplossingen die de markt biedt. FloraHolland wil naast de fysieke marktplaats die het al is, een virtueel handelsplatform voor bloemen en planten in de digitale wereld worden.

In juli maakte de veiling bekend het werkplekbeheer aan OGD over te doen; acht ict’ers stapten over naar dit bedrijf. De verdere uitbestedingsplannen worden momenteel uitgewerkt, zegt een woordvoerster. Opmerkelijk is wel dat cio JanPaul Landman afgelopen juli plotseling vertrok.

Begin 2016 werd QNH Consulting ingeschakeld om verschillende applicaties van FloraHolland naar de cloud te migreren en te beheren.

Royal FloraHolland is de grootste bloemenveiling van Nederland. Er werken ruim drieduizend mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-31T11:40:00.000Z Rik Sanders