Xerox-afsplitsing Conduent officieel van start

Start

Conduent Incorporated heeft de afsplitsing van printerconcern Xerox voltooid en is nu een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf, genoteerd aan de New York Stock Exchange. Het Amerikaanse Conduent levert business process outsourcing (bpo)-diensten en heeft een omzet van ongeveer 6,7 miljard dollar per jaar. Het bedrijf is ook actief in Nederland, onder meer in de pensioensector. Conduent wordt geleid door Ashok Vemuri.

In februari 2016 maakte Xerox bekend het bedrijf op te splitsen in een organisatie voor bpo – dat tot Conduent is gedoopt - en een organisatie voor documentbeheer; het vertrouwde Xerox. Bij Conduent werken zo'n 93.000 werknemers in ruim veertig landen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het overnemen en uitvoeren van bedrijfsprocessen, zoals call centers, de facturering en boekhouding, personeelszaken en salarisadministratie en (andere) transactiegedreven activiteiten, zoals verzekeringsclaims, uitkeringen, digitale betalingen, tolsystemen en parkeerdiensten.

Conduent kondigt aan de komende tijd de bedrijfsvoering verder te stroomlijnen voor verbeterde marges en investeringen voor verdere groei. Daarbij wil het concern ook meer diensten automatiseren middels kunstmatige intelligentie.

ACS

De wortels van Conduent liggen voor een groot deel bij Affiliated Computer Services (ACS). Xerox kondigde medio 2009 aan deze Amerikaanse it- en bpo-dienstverlener over te nemen en rondde deze acquisitie in 2010 af. ACS was ook in Nederland actief met pensioenberekeningen, het ondersteunen van actuarissen met hun administratie, het leveren van kaartautomaten aan NS en het beheren van parkeermeters in Den Haag. Met Xerox erbij ontstond er een combinatie die document- en gegevensverwerking in brede zin beheerst.

Het bleek geen gelukkig huwelijk. Eind 2014 verkocht Xerox de it-uitbestedingsactiviteiten van ACS aan Atos; nadien gevolgd door de aangekondigde afsplitsing van de bpo-tak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-04T10:06:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.