Headfirst Source Group koopt Staffing MS

Sollicitatiegesprek

Arbeidsbemiddelingsbureau Headfirst Source Group Staffing neemt Management Services (Staffing MS) over. Die Rotterdamse branchegenoot beheert de inhuur van externe professionals voor diverse opdrachtgevers in Nederland. De overname wordt naar verwachting in oktober dit jaar afgerond. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Staffing MS, opgericht in 2008, helpt organisaties bij de inhuur van flexibele arbeidskrachten. Dat doet de Rotterdamse organisatie voornamelijk voor gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen in Nederland. Hiervoor is het een leverancier van het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS), waarmee (semi-)overheidsorganisaties conform de Europese aanbestedingsregels externe professionals kunnen inhuren.

Op internationaal vlak bedient Staffing MS internationale profit organisaties die beschikken over diverse vestigingen in Europa. De onderneming zegt voor ruim honderd miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor deze opdrachtgevers te verzorgen.

Vijf merken

Headfirst Source Group uit Hoofddorp bemiddelt bij de inzet van externe professionals, waaronder it’ers, in de Benelux-regio. Het voegt via deze overname nieuwe diensten aan zijn portfolio toe. Het spreekt over matchmaking, contracting, payrolling, global sourcing en managed service provider (msp)-dienstverlening. Daarnaast krijgt het via Staffing MS toegang tot nieuwe sectoren.

Staffing MS wordt per 1 november 2018 een zelfstandig business unit van de Headfirst Source Group en behoudt zijn eigen merk en identiteit. Hiermee zegt het ook zijn onafhankelijkheid te behouden. De groep beschikt vanaf dan over vijf merken, te weten: Headfirst, Source, Proud, Myler en Staffing Management Services. De organisatie zegt de flexibele inhuur van ruim achtduizend professionals te beheren.

HeadFirst Source Group

In het afgelopen jaar hebben er wat veranderingen bij de groep plaatsgevonden. De organisatie was in handen van enkele aandeelhouders, waaronder grootaandeelhouder Value8. Zij verkopen echter vrijwel alle aandelen aan Beryllium; een Nederlandse organisatie die namens enkele internationale investeerders acquisities pleegt. Voor die overnames wordt het financieel ondersteund door een Zwitserse financieel dienstverlener.

Voor Headfirst Source Group is dit overigens de tweede overname in dit jaar. Zo nam het in juli branchegenoot Myler over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-20T09:14:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.