Centric: Conflict is privézaak Sanderink

Gerard Sanderink

Gerard Sanderink

Het conflict tussen eigenaar Gerard Sanderink en zijn voormalige zaken- en levenspartner Brigitte van Egten is een privé-aangelegenheid, stelt Centric. Het bedrijf onthoudt zich daarom van commentaar en wil geen reactie geven op de vraag of dit conflict van invloed is op de operationele gang van zaken bij de ict-dienstverlener.

Centric-eigenaar Sanderink blijkt gebroken te hebben met partner Van Egten ten faveure van vermeend hackersexpert Rian van Rijbroek. Van Egten stapte naar de rechter om stopzetting te eisen van de talloze beschuldingen die Sanderink uitte aan haar adres. Inmiddels heeft hij die ingetrokken.

Na het recente vertrek van algemeen directeur Karim Henkens bemoeit Sanderink, die voorzitter van de non-executive board is, zich weer met de operationele gang van zaken binnen het bedrijf, in overleg met de overige bestuursleden, commercieel directeur Hans Schrijver en financieel directeur Carolien van der Werf.

Van Rijbroek blijkt inmiddels tot penningmeester te zijn benoemd van Sanderinks stichting, waar zijn vermogen na zijn dood naar toe gaat. Zij zou zich inmiddels ook bemoeien met de gang van zaken binnen Centric.

Privé-aangelegenheid

Bij monde van woordvoerster Marlies Aanhaanen laat Centric weten niet te kunnen reageren op het conflict en de rol/invloed van Van Rijbroek. Ook laat zij weten geen reactie te kunnen geven op de vraag of klanten zich zorgen maken over de ontstane crisis en of klanten nog worden ingelicht over de gang en stand van zaken. 'Het is een privé-aangelegenheid van Gerard zelf', zegt zij.

Ook op de vraag of het recente vertrek van Henkens hiermee te maken heeft, wil het bedrijf niet in gaan. Centric liet een paar weken terug aan Computable weten dat hij 'om persoonlijke redenen' is vertrokken. De Volkskrant meldt nu dat Henkens kort na de presentatie van het nieuwe boek 'Unhacked' van Rian van Rijbroek door Sanderink is ontslagen omdat hij zich uitsprak tegen Van Rijbroeks groeiende rol. Zijn weigering om zijn vijftig belangrijkste contacten voor de boekpresentatie uit te nodigen, speelde hierbij mee. 

Wel kan de zegsvrouw bevestigen dat er inmiddels ook een tweede bestuurder is vertrokken. Het gaat om non-executive boardmember en voormalig operationeel directeur Guust Sturm.

Opmerkelijk is verder dat de Gebruikersvereniging Centric zegt niet op de hoogte te zijn van het conflict en de rechtszaak. 'Nee, ik heb niets gehoord en we hebben ook geen verontruste klanten aan de lijn gehad. We hebben een paar weken geleden alleen een communiqué gehad van Centric over het vertrek van Karim Henkens', laat de secretaris van GV Centric weten in een reactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

https://dutchitchannel.nl/620720/strukton-en-centric-hebben-vertrouwen-in-deskundigheid-rian-van-rijbroek.html
https://nos.nl/artikel/2279158-omstreden-zelfverklaarde-internetdeskundige-heeft-nooit-bij-aivd-gewerkt.html

Tijd dat Sanderink actie onderneemt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-04T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.