Gerard Sanderink trekt fraudebeschuldigingen in

Ex-partner eist voor 1 mei 2019 rectificatie door techondernemer

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Ict-ondernemer Gerard Sanderink trekt beschuldigingen over fraude met stichtinggelden en gesjoemel in de boekhouding van bedrijfsonderdelen door zijn ex-geliefde en zakenpartner Brigitte van Egten in. Waar zijn toekomstig nalatenschap naar toe gaat is nog onduidelijk.

De ict-ondernemer stond 3 april 2019 voor de rechter in Almelo omdat zijn ex-partner een einde wilde maken aan beschuldigingen over fraude. Het was een behoorlijke soap in de zaak tussen de ex-geliefden en zakenpartners, zo blijkt uit de verslagen van Tubantia en De Volkskrant.

Volgens eerdere beschuldigingen van Sanderink zou Van Egten miljoenen hebben verduisterd. ‘Ze zou onder invloed staan van Afrikaanse criminelen. Bedrijfsgeheimen zouden via haar op een computerserver in Gambia zijn beland. Er zouden beelden zijn van haar met compromitterende lichamelijke activiteiten met Afrikanen. Dat was allemaal aan het licht gekomen door uiterst geheim onderzoek. De AIVD, Amerikaanse inlichtingendiensten, gesynchroniseerde iPhones, gehackte iClouds; alles komt voorbij in het gesprek, aldus een geëmotioneerde Van Egten’, somt de Volkskrant op.

De beschuldigingen komen na onderzoek van Rian van Rijbroek, een bekritiseerd cyberexpert waar Sanderink mee in contact kwam en die de boekhouder is van een nieuwe stichting van Sanderink die hij oprichtte na de vertrouwensbreuk met zijn ex-geliefde.

Smaad

Voor 1 mei moet Sanderink zijn uitspraken over fraude door zijn ex-partner rectificeren, anders zet zij de zaak voor smaad door.

Sanderink richtte begin 2019 een nieuwe stichting op voor het beheer van zijn toekomstige nalatenschap, nadat hij zijn ex-partner ervan verdacht te sjoemelen met de stichtingsgelden en de boekhouding binnen bedrijfsonderdelen van de Twentse techmiljonair.

Stichtingen

Het is overigens nog niet duidelijk of die schikking over rectificatie en eerherstel ook gevolgen heeft voor de stichtingen. Stichting Sanderink wijst voor de aanvraag van studiebeurzen nog steeds door naar de website van Stichting Technoliogy & Cyber Security Gerard Sanderink. Dat is de nieuwe stichting die begin 2019 werd opgericht nadat Sanderink zijn ex verdacht van fraude.

Er lagen onder meer plannen voor miljoeneninvesteringen in de tech-regio Twente. 

Centric is om een reactie gevraagd, maar spreekt van een privé-aangelegenheid en wil niet ingaan op de zaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Rian van Rijbroek is nu ook al boekhouder!

Ongelooflijk dat Sanderink (450 miljoen EUR waard) van Centric zich zo diep liet inpalmen door een volstrekte charlatan.

Heb al een aantal artikelen erover gelezen in de krant. Het is een fascinerend verhaal! Wonderlijke man, wonderlijk bedrijf.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-04T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.