'Tata Steel betaalt miljoenen te veel aan TCS'

Klokkenluiders slaan alarm tegenover Noordhollands Dagblad, FNV Metaal eist onderzoek

outsourcing IBM uitbesteding

Tata Steel in IJmuiden betaalt elk jaar tientallen miljoenen te veel voor de ict-diensten die geleverd worden door Tata Consultancy Services (TCS). Zes klokkenluiders hebben hierover alarm geslagen tegenover het Noordhollands Dagblad.

Per jaar betaalt de staalfabriek maar liefst zeventig miljoen extra voor zijn ict. De ict-wijzigingen die TCS doorvoert zouden bovendien regelmatig leiden tot verstoringen in de productie. Onder de klokkenluiders zouden zich ook ict’ers werkzaam bij Tata Steel bevinden.

Kwaliteit ict achteruit, vakbond eist onderzoek

Tata Steel Nederland besliste in 2015 de eigen ict-afdeling op te heffen en de werkzaamheden uit te besteden aan Tata Consultancy Services, IBM en Capgemini. De klokkenluiders stellen in het Noordhollands Dagblad dat de kwaliteit na de uitbesteding hard daalde, mede door taalproblemen van kennismigranten uit India. Tata Steel weerspreekt volgens de krant dat de kwaliteit omlaag is gegaan.

FNV Metaal eist een diepgaand onderzoek door de directie van Tata Steel naar de ict-kosten van het staalbedrijf en de ’dramatisch slechte service’ op dit gebied. De bond denkt ook na over de oprichting van een klachtenmeldpunt over ict-kwesties voor het personeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

70 miljoen aan ICT en de uitstoot voldoet ook niet aan Indiaanse normen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-20T11:18:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.