Breda volgt Tilburg met sms-waarschuwingsdienst

Dit artikel delen:

Steeds vaker wordt de gsm ingezet om burgers te waarschuwen als er iets aan de hand is. Ook in Breda wordt nu, nog voor de zomer, gestart met een zogenaamd sms-alert.

Met sms-alert kunnen instanties als de politie en de brandweer inwoners zeer actueel informeren over allerlei zaken die met veiligheid in een wijk te maken hebben. De politie verstrekt via een sms-bericht informatie over bijvoorbeeld een woninginbreker die in de buurt is gesignaleerd. Door de burgers erbij te betrekken hoopt de politie bijvoorbeeld de inbreker snel te kunnen aanhouden.

Maar ook bij grootschalige calamiteiten als branden en zaken waarbij de volksgezondheid een rol speelt, kan een dergelijk aler worden ingezet.
In 2004 is in de wijk Reeshof te Tilburg met dit project gestart en dat heeft goede resultaten opgeleverd.

Het middel is in het eerste jaar ruim 20 keer ingezet. Hiervan was de helft voor vermiste kinderen. Van die vermiste kinderen werden er drie dankzij deelnemers terug gevonden. Ook werden twee scootmobieldieven aangehouden. Verder werden de deelnemers gewaarschuwd voor seriematige inbraken in auto's en schuurtjes en voor oplichters aan de deur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-27T12:04:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.