Reding wil bellen in buitenland goedkoper maken

Dit artikel delen:

De Europese Commissie werkt momenteel aan een wetsvoorstel om mobiele tarieven over de grens aan banden te leggen. Dit wetsvoorstel moet mobiel bellen in het buitenland net zo duur maken als in eigen land.

In de plannen van de Europese Commissie wordt het opnemen van de telefoon altijd gratis. Ook moet voor bellers over de grens het ‘thuisprincipe’ gelden. Wie in Madrid de plaatselijke taxicentrale belt met zijn Nederlandse gsm gaat het lokale tarief betalen. Belt hij naar Nederland, dan geldt het internationale tarief. Een belletje naar een ander land kost hetzelfde internationale tarief.

Eurocommissaris Vivianne Reding presenteert vandaag de resultaten van een onderzoek die bevestigen dat de internationale tarieven nog altijd te hoog zijn. Onduidelijk is wanneer de nieuwe wet er komt. Momenteel wordt nog gekeken naar de mogelijkheden om de prijzen aan banden te leggen. In april gaan de ambtenaren van de commissie met bedrijven en andere belangstellenden over dit onderwerp praten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-28T12:52:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.