Dordrecht heeft beste gemeentewebsite

Dit artikel delen:

Dordrecht heeft de beste gemeentelijke website, gevolgd door Enschede en Leidschendam-Voorburg. Hekkensluiter is de gemeente Simpelveld. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Overheid.nl Monitor.

Winnaar Dordrecht stond in 2005 nog op de zesde plaats, terwijl het in 2004 ook al eens de ranglijst aanvoerde. De gemeente Enschede, vorig jaar de winnaar, zakt dus een plaats en Leidschendam-Voorburg stijgt spectaculair van 18 naar 3 (in 2005 was deze gemeente evenzeer spectaculair geduikeld van plek 4 naar 18).

Bij de provinciale websites consolideert Limburg de toppositie, op de voet gevolgd door Flevoland en Utrecht. Onderaan staat Drenthe. In de ranglijst van de waterschappen staat het Waterschap Vallei & Eem op de eerste plaats. Van alle ministeries heeft Volksgezondheid, Welzijn en Sport de beste website.

Het jaarlijkse onderzoek van de Overheid.nl Monitor is in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties door Advies Overheid.nl voor het achtste achtereenvolgende jaar uitgevoerd.

Vast onderdeel is het zogenaamde checklistonderzoek waarbij de websites van gemeenten, provincies, waterschappen en departementen door een groep onderzoekers beoordeeld worden op de thema’s gebruiksvriendelijkheid, transparantie, elektronische dienstverlening, gepersonifieerde dienstverlening en toegankelijkheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-15T13:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.