Nederland krijgt 70 miljoen voor ict-onderzoek

Nederlandse onderzoeksinstellingen, bedrijven en andere organisaties hebben zeventig miljoen euro aan Europese subsidie gekregen. Dit gebeurde in het kader van het zevende Europese Kaderprogramma. Nog nooit haalden Nederlandse onderzoekers zoveel geld binnen.

Nederlandse ict-onderzoekers hebben ruim zeventig miljoen euro binnen gehaald aan Europese subsidie. Nederlandse partijen ontvingen de voorgaande tien jaar nog nooit zoveel geld uit de Europese pot voor ict-onderzoek en ontwikkeling.

De subsidie wordt verstrekt in het kader van het Zevende Europese Kaderprogramma (KP7). In totaal wordt 1,194 miljard euro verstrekt aan subsidie. Nederlandse onderzoekers, bedrijven en andere organisaties doen mee in een derde van de geselecteerde Europese onderzoeksprojecten (102 van de 318).

Het Ministerie van Economische Zaken meldt dat niet alleen de grote instellingen, zoals Philips, TNO en de drie Technische Universiteiten, subsidie hebben verkregen. Het Nederlands midden- en kleinbedrijf heeft elf miljoen aan subsidie binnen gehaald.

Gebieden

Nederlandse onderzoekers kregen vooral subsidie voor onderzoek op de gebieden multimedianetwerken, organische elektronica- en displaysystemen en digitale bibliotheken.

EG Liasion, het nationale contactpunt voor KP7, deed de berekeningen op basis van het ‘final implemantion plan' van de Europese Commissie. Deze cijfers kunnen in theorie nog wijzigen, maar in de praktijk zijn afwijkingen doorgaans minimaal. Het zevende Kaderprogramma loopt nog tot en met 2013.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

de Pro EU PR machine is wel flink aan het draaien zeg.
Die 70 is niets in vergelijking met wat wij moeten betalen.
Dit is wel lekker maken met een dooie mus.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-11T09:43:00.000Z Rian van Heur