Rotterdam heeft beste gemeentesite

Dit artikel delen:

Rotterdam heeft de beste gemeentelijke website van 2007, gevolgd door Dordrecht en Woerden. Het Limburgse Kessel heeft de slechtste website. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Overheid.nl.

De site van de gemeente Rotterdam komt als beste uit de bus na een grootschalige monitoring van overheidswebsites, uitgevoerd door Overheid.nl. De website van de Maasstad scoort hoog door een uitstekende zoekfunctie, de mogelijkheid voor het online aanvragen van vergunningen en de informatievoorziening die up-to-date is.    

Bij de provinciale websites is Zeeland de winnaar, op de voet gevolgd door Limburg en Friesland. Van alle ministeries heeft Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de beste website.

Gemeenten

Bij de kleinere gemeenten tot 25.000 inwoners staat Losser bovenaan. Bij de gemeenten tussen 25.000 en 50.000 inwoners wint Woerden. Leidschendam-Voorburg voert de lijst aan van gemeenten met een inwonersaantal tussen de 50.000 en 100.000 inwoners.

De sites zijn onder meer beoordeeld op transparantie, elektronische dienstverlening, gepersonaliseerde dienstverlening, participatie en toegankelijkheid. Voor de complete ranglijsten, klik hier.

Het onderzoek is voor het negende achtereenvolgende jaar door Overheid heeft Antwoord© uitgevoerd. Dat gebeurt in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-26T09:34:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.