Peru bestelt 260.000 honderd dollar-laptops

Een maand nadat het One Laptop per Child (OLPC)-project begon met de massaproductie van de goedkope laptops, heeft de Peruviaanse regering er 260.000 besteld. Bovendien wil één van 's werelds rijkste mannen 50.000 laptops in Mexico verspreiden.

De regering in Peru heeft afgelopen week een bestelling geplaatst voor 260.000 honderd dollar-laptops. Dat meldt Nicholas Negroponte, de initiator van het project One Laptop per Child (OLPC). Met de bestelling volgt Peru het voorbeeld van de regeringen in Nigeria, Uruguay en Mongolië.

Ook de Mexicaanse zakenman Carlos Slim, kortgeleden door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot rijkste man van de wereld, heeft een grote bestelling bij OLPC geplaatst. Hij wil 50.000 laptops kopen om te verspreiden over Mexico.

XO

De 100 dollar-laptop, die inmiddels is omgedoopt tot XO, is speciaal ontwikkeld voor kinderen in ontwikkelingslanden. Momenteel ligt de prijs van de 100 dollar-laptop op 188 dollar, maar het is de bedoeling dat op termijn wel degelijk de prijs van 100 dollar wordt gehaald.

In november begon in China de massaproductie van de felgekleurde laptop. De organisatie achter het OLPC-project verwachtte begin dit jaar nog dat er aan het eind van 2007 drie tot vijf miljoen XO's zouden zijn verkocht. Later werd dit bijgesteld als de verwachting voor 2008. De laptop zal ook te koop zijn voor consumenten in Noord-Amerika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

OLPC heeft sinds kort ook een Nederlandse beweging. Een grassroots afdeling is afgelopen zaterdag van start gegaan in Amsterdam. Geinteresseerden kunnen zich melden op www.olpc-nl.org

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-04T11:27:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.