Zorg & ICT: Stichting Gerrit wint Telemedicineprijs

Dit artikel delen:

De winnaar van de zesde EPN/Nitel Telemedicineprijs is Stichting Gerrit. De jury vindt dit Friese samenwerkingsverband een goed voorbeeld van het verbeteren van de zorg door middel van ict.

De EPN/Nitel Telemedicineprijs is geïntroduceerd om initiatieven te stimuleren op het raakvlak van gezondheidszorg en ICT. Een vakjury kent de prijs jaarlijks toe aan een project dat gericht is op betere zorg door ict-toepassingen. Tijdens de vakbeurs Zorg & ICT in de Jaarbeurs in Utrecht heeft zij bekendgemaakt dat de prijs dit jaar naar Stichting Gerrit. Dit is een samenwerkingsverband van en voor Friese zorgverleners op het gebied van ict en informatie-uitwisseling.

Taal spreken

Stichting Gerrit houdt zich sinds 1996 bezig met het verzorgen van elektronische berichtgeving tussen ziekenhuizen, laboratoria, huisartsen en apotheken. Vanaf 2003 treedt de organisatie ook op als ict-dienstverlener voor ziekenhuizen en verpleeginstellingen. Volgens de jury laat de winnaar zien hoe innovatie in de zorg moet plaatsvinden. De stichting weet zorgverleners te overtuigen dat zij hun informatievoorziening op orde moeten brengen om betere zorg te kunnen verlenen. Dat kan zij omdat zij de taal spreekt van zorginstellingen en hun vertrouwen wint als het nut van ict-toepassingen ter sprake komt.

De jury wijst erop dat de stichting Gerrit tevens betrokken is bij tal van innovatieve zorgdiensten, zoals de virtuele provinciale huisartsenpost, teleconsultatie tussen ziekenhuizen, teleradiologie met de Waddeneilanden en het innovatieve webdokter-project.

TNO

Nitel is het Nederlands Instituut voor Telemedicine. De Telemedicineprijs bestaat uit een voucher voor een adviestraject bij TNO Informatie- en Communicatietechnologie. De winnaar mag aan een team van TNO-experts een probleem voorleggen dat binnen een week wordt aangepakt.

EPN brengt de maatschappelijke betekenis van informatie- en communicatietechnologie over het voetlicht door debat, publicaties en onderzoek. De zorgsector, in het bijzonder het elektronisch patiëntendossier, krijgt veel aandacht van EPN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-20T11:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.