Rotterdam heeft beste gemeentewebsite

Dit artikel delen:

Rotterdam heeft de beste elektronische dienstverlening van gemeenten in Nederland. De stad biedt vrijwel alle producten elektronisch aan.

Rotterdam levert de beste elektronische dienstverlening van alle gemeenten in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Overheid.nl Monitor in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De website van de havenstad biedt de burger voldoende mogelijkheden gemeentezaken digitaal te regelen.

Overheden bieden 67 procent van de dienstverlening elektronisch aan. Staatssecretaris Bijleveld haalt hiermee de doelstelling van 65 procent. Van de overheden geeft 78 procent binnen twee dagen antwoord op eenvoudige e-emailvragen.

Top 10

Rotterdam zet bijna alle bekendmakingen, vergunningen en regelgeving op de website. Ook worden burgers ingelicht over afhandeltermijnen en klachtenprocedures. "Van de 34 gemeentelijke producten wordt bijna alles op het hoogst haalbare elektronische niveau aangeboden", aldus de jury van de Overheid.nl Monitor.

Top 10 van alle gemeenten (maart 2008):
1. Rotterdam
2. Dordrecht
3. Woerden
4. Enschede
5. Almere
6. Eindhoven
7. Nijefurd
8. Leidschendam-Voorburg
9. Losser
10. Smallingerland

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-02T09:53:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.