Belastingdienst haalt ICT-baas weg bij de politie

Dit artikel delen:

De kersverse cio van de Belastingdienst, Wim Sijstermans, werkt als extern adviseur voor de politie. Hij is programmamanager bij het Korps Landelijke Politiediensten.

De onlangs benoemde cio van de Belastingdienst, Wim Sijstermans, werkt nu acht maanden als extern adviseur bij het Korps Landelijke Politie Diensten. Hij is daar als programmamanager verantwoordelijk voor het verbeteren van de informatievoorziening. Sijstermans maakt op 15 september de overstap naar de Belastingdienst.

Sijstermans verhuurt zich als adviseur aan de politie via zijn persoonlijke bv ELC Consilium, gevestigd op zijn woonadres in het Noord-Hollandse De Kwakel. Het bedrijf levert ict-consultancy, interimmanagement en beheeractiviteiten, zo blijkt uit de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Naast zijn voltijdsbaan als programmamanager bij de politie is hij lid van de Commissie Informatiemanagement van de Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN),  de organisatie die is opgezet om landelijk een gestandaardiseerde ict-architectuur bij de politie in te voeren. Deze adviesfunctie, een klusje van enkele uren per maand, vervult Sijstermans al bijna twee jaar. Toen hij toetrad tot de commissie was hij nog werkzaam als delivery manager bij Shell Information Technology International (Siti). Sijstermans vertrok in september 2007 bij Siti.

Lastige klus

Sijstermans krijgt een lastige klus bij de Belastingdienst doordat de verantwoordelijke staatssecretaris Jan Kees de Jager al heeft bedacht hoe de structuur en infrastructuur eruit komen te zien. De Jager wil een Services Oriented Architecture (SOA).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom heeft een minister iets bepaald waar hij geen verstand van heeft? Ik ben zelf ICTer maar ik ga me toch ook niet bemoeien met hoe de zorg draait? Ik vind dat Sijstermans dat mooi zelf mag bepalen. Hij heeft immers WEL verstand van ict. Wel goed dat er ze iemand met verstand bij de belastingdienst hebben aangenomen. Werd tijd.

Onze staatssecretaris heeft zelf een groot ICT bedrijf gehad, dus hij weet wel waar het over gaat

Ik geloof niet in SOA als haarlemmer olie. Ik geloof niet in totaaloplossingen. Ik geloof ook niet dat een grote organisatie in staat is om al zijn systemen over te zetten op een nieuwe architectuur.

Ik zelf ben nog nooit een grote organisatie tegengekomen die (let op 1) een architectuur had.

Elke keer kwam er weer een nieuwe architectuur of werd er besloten dat het kosten/baten technisch niet interessant is een bepaalde omgeving aan te pakken of dat de ene technische omgeving net niet praat met de andere technische omgeving.

Wat over blijft is een mix aan goed bedoelde waarheden ingehaald door tijd, geld en leveranciers met nieuwe waarheden / oplossingen.

Ik durf ook wel te roepen dat na SOA de volgende verschikkelijk juiste architectuur beter gaat werken voor de belastingdienst.

Ik hoop voor Wim Sijstermans dat deze zich niet gek laat maken met deze (politieke) druk en de juiste oplossing op het juiste moment weet in te zetten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-15T12:14:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.