Sdu neemt informatieverwerker GovWorks over

Dit artikel delen:

Sdu Uitgevers lijft GovWorks in. Deze aanbieder uit Amsterdam levert toegankelijke informatie op het terrein van e-overheid.

Het Amsterdamse GovWorks is gespecialiseerd in het toegankelijk maken van informatie voor laaggeletterden, gehandicapten, ouderen, digibeten en allochtonen. Het bedrijf zet (wet)teksten om naar begrijpelijke informatie die het onder andere aan gemeentes ter beschikking stelt via websites en informatiezuilen.

GovWorks is gespecialiseerd in het ontsluiten van digitale informatie in het kader van de Wet Inburgering (WI) en beweegt zich op de markt van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Daarnaast werkt het informatiebedrijf mee aan de realisatie van een groot informatievoorzieningsproject bij de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND).

Sdu Uitgevers uit Den Haag is een multimedia-uitgeverij van vakinformatie en aanbieder van informatiediensten. Het beschouwt de overname van GovWorks als een versterking van haar positie als dienstverlener op het gebied van e-overheid. Tevens neemt Sdu het zusterbedrijf @Globe over, dat de technologie levert voor GovWorks. De overgenomen partijen zullen ondergebracht worden binnen het onderdeel Information Services. Daarin is ook de joint-venture Sdu E-Grant actief, die bijvoorbeeld digitale Wmo-informatiesystemen levert aan gemeenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-02T08:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.