Belastingdienst krijgt nieuwe baas

Dit artikel delen:
Belastingdienst

Directeur-generaal Jenny Thunnissen van de Belastingdienst stapt op. Daarmee krijgt de kersverse cio van de Belastingdienst, Wim Sijstermans, een nieuwe baas.

Als Wim Sijstermans op 15 september aantreedt in zijn functie van cio is bij de Belastingdienst de zoektocht in volle gang naar zijn nieuwe baas. Directeur-generaal Jenny Thunissen stapt dit najaar over naar het ministerie van verkeer en Waterstaat. Zij wordt er inspecteur-generaal bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Thunnissen werd in 2000 benoemd tot directeur-generaal van Belastingdienst. Op dat moment had dit onderdeel van het ministerie van Financiën nog een ijzersterke reputatie op het gebied van automatisering. Daar kwam de klad in door een reeks van incidenten als het zoekraken van 730.000 aangiften, het weigerachtige authenticatiesysteem Digid en fouten in de uitbetaling van toeslagen voor huur, zorg en kinderopvang.

De benoeming van Wim Sijstermans in de nieuwe functie van cio van de Belastingdienst is één van de maatregelen die staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën aankondigde om de ict-problemen bij de Belastingdienst op te lossen. Ook kondigde hij aan 1500 managers bij de dienst op ict-cursus te sturen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-01T11:42:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.