Amsterdam mist centrale aansturing ICT

Dit artikel delen:

De ict van de gemeente Amsterdam schiet tekort. Door gebrek aan regie werken de ict-afdelingen van de gemeente te veel langs elkaar heen. Dat concludeert onderzoeksbureau McKinsey na onderzoek.

Er moet een sterkere regie worden gevoerd over de ict-afdelingen van de gemeente Amsterdam. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op de uitkomsten van een onderzoek door adviesbureau McKinsey. Uit dat onderzoek blijkt dat de ict-afdelingen van de gemeente te veel versnipperd zijn. "Dat zorgt voor beveiligingsproblemen en ict wordt onvoldoende ingezet bij de uitvoer van beleidsdoelen", concludeert het college in een vandaag verschenen reactie op het onderzoek.

De gemeenteraad van de hoofdstad heeft al eerder maatregelen genomen om de inzet van ict meer te concentreren en om infrastructuur en applicaties meer te standaardiseren. Uit het onderzoek komt nu echter naar voren dat die centralisering te langzaam wordt uitgevoerd.

Effectiviteit

Wethouder Van Poelgeest: "Dat allerlei ict-functies zich binnen de gemeente decentraal hebben ontwikkeld is logisch. De huidige tijd vraagt echter om meer. We moeten nu meer de regie vanuit één plek regelen. Alleen dan kunnen we voor effectiviteit zorgen. Als we dat niet doen, dan lopen we in de toekomst tegen grote problemen op."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Van Poelgeest, dat is toch die man die niet eens in staat is om voor z'n gebit te zorgen?

Een nietszeggende reactie van deze man. Typisch een politicus die geen enkele voeling met techniek heeft. We worden geregeerd door door zichzelf benoemde 'experts', niet door ingenieurs...

De problemen met betrekking tot ict, welke door Computable naar buiten zijn gebracht, kunnen op korte termijn worden opgelost.

zie bijvoorbeeld

www.gemeenteanalyse.nl

Men moet zich houden aan de uniforme opzet van gegevens zoals landelijk en op het ministerie van binnelandse zaken gebruikt worden.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG is het chaotische voorbeeld, welke geen bestuurlijke bevoegdheid heeft en Amsterdam en andere gemeenten wel op het verkeerde been zet.

Helaas lijkt het alsof er in veel organisaties niet of nauwelijks aan 'IT Asset Management' wordt gedaan. Daardoor is het bijna onmogelijk om grip te krijgen op welke assets er ingekocht worden en of de ingekochte assets optimaal benut worden. Hierbij wordt het hergebruiken van assets vaak onderbelicht. Dit is in het kader van effectiviteit, efficiency en duurzaamheid niet positief.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-05T12:49:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.