Ambtenaren krijgen bijles over ODF

Dit artikel delen:

Het ministerie van Economische Zaken start een campagne onder ambtenaren om de bekendheid van het Open Document Format (ODF) te vergroten. Het verbaast staatssecretaris Frank Heemskerk niet dat weinig ambtenaren het formaat kennen.

Staatssecretaris Frank Heemskerk start een actie om de bekendheid van het Open Document Format (ODF) onder ambtenaren te vergroten. Dat schrijft hij in een reactie op vragen van Kamerlid Arda Gerkens. Zij stelde kamervragen naar aanleiding van berichten in Computable over de slechte bekendheid van ODF en PDF onder ambtenaren.

De actie start in het najaar. Onderdeel van de campagne is een brief aan  gemeenten, provincies, waterschappen en grote uitvoerende partijen, zoals het UWV, de Belastingdienst en het CWI. Daarin staat meer informatie over het werken met ODF. Ook ontvangen die partijen software die nodig is om binnen de organisatie met ODF te werken.

Niet verrassend

Heemskerk is niet verrast dat maar weinig ambtenaren de ODF-standaard kennen. Volgens hem moeten de cijfers in perspectief worden gezien. "Voor het actieplan Nederland Open in Verbinding (NOiV) was er alleen kennis van ODF bij een select groepje experts. Onder ambtenaren, bedrijven en burgers bleef de kennis laag. Het percentage overheidsmanagers dat inmiddels wel gehoord heeft van ODF is volgens het onderzoek gestegen tot boven de vijftig procent. Ik vind dat geen slecht resultaat", aldus Heemskerk.

Daarnaast zegt Heemskerk dat het opgerichte programmabureau en de aangestelde ambassadeur Erik Gerritsen ook de kennis van open source en open standaarden onder ambtenaren moet vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lekker belangrijk, digitaal archiveren is bij de overheid voornamelijk non-existent.

Des te belangrijker is het juist.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-29T11:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.