Politie krijgt landelijke ICT-dienst

Dit artikel delen:

De regionale politiekorpsen krijgen een landelijke dienst voor ict, beheer en opsporing. Dat staat in plannen die de ministers Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en Hirsch Ballin van Justitie naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. Vrijdag wordt meer bekend gemaakt over de plannen.

De politie krijgt een landelijke dienst voor ict. Deze dienst moet de regionale korpsen ondersteunen op het gebied van automatisering. Dat staat in de reorganisatieplannen van minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en minister Hirsch Ballin van Justitie. De plannen zijn kortgeleden besproken in de ministerraad. Volgens het ANP heeft inmiddels ook het kabinet ingestemd met de plannen.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt nog niets over de plannen te kunnen zeggen. Vrijdag 19 december komt meer informatie over de plannen beschikbaar.

vtsPN

De Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) ontwikkelt en beheert de ict-voorzieningen voor de politie. Het is niet bekend of deze organisatie anders wordt ingericht.

De landelijke dienst wordt niet alleen verantwoordelijk voor de ict, maar ook voor de opsporing en het beheer. De bestuurders vinden ook dat de meldkamers meer centraal georganiseerd kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het gehele VTSPN systeen is lek. Alle computers van de Nederlandse politie zijn aangesloten op de zelfde gateway. Daarbij zijn buitenlandse inlichtingen diensten zeer nieuwsgierig welke terreur verdachten dan wel vermoedelijke terreur verdachten in Nederlandse politie computers (ook van de RIE) staan vermeld. Dit komt omdat Nederland te snel terreur verdachten van eigen bodem laten lopen. Buitenlandse inlichtingen diensten hebben graag deze informatie omdat deze bruikbaar kan zijn voor hun eigen dienst.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-15T16:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.