Managed hosting door True

Invoering rijkspas gaat enkele jaren duren

 

De productie van de nieuwe rijkspas is gegund aan Sagem, het vroegere SDU Identification. Implementatie van de pas gaat volgens BZK enkele jaren in beslag nemen, gezien de grote hoeveelheid gebouwen en locaties van de rijksoverheid. Start van de implementatie is 1 april 2009.

Sagem Identification in Haarlem (het vroegere SDU Identification) gaat de nieuwe rijkspas produceren. Dat heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties (BZK) bekend gemaakt. Met deze pas krijgen rijksambtenaren toegang tot overheidsgebouwen.

Implementatie van de pas gaat volgens BZK enkele jaren in beslag nemen, gezien de grote hoeveelheid gebouwen en locaties van de rijksoverheid. Start van de implementatie is 1 april 2009.

Vertraagd

Oorspronkelijk had de introductie van de nieuwe rijkspas in 2008 moeten starten, maar minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken liet in september weten dat de invoering van de Rijkspas vertraging op had gelopen.

Een nieuwe pas is nodig omdat de beruchte Mifare Classicchip het hart vormt van de huidige toegangspas voor rijksambtenaren. Volgens BZK voldoet de nieuwe pas en de bijbehorende infrastructuur aan de hoogste veiligheidseisen. Daarnaast zal de betrouwbaarheid en veiligheid van het toegangscontrolesysteem per departement getest worden.

Bovendien zou de pas de toegang tot verschillende overheidsgebouwen vergemakkelijken en daardoor lange wachttijden voor ambtenaren bij de ingang van een gebouw voorkomen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2814756). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×