ICT-samenwerking Equalit breidt uit

Dit artikel delen:

De samenwerkende sociale werkvoorziening van de gemeenten Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem, !GO, is toegetreden tot het gemeentelijke ict-samenwerkingsverband Equalit. Als gedeeld servicecenter houdt Equalit zich bezig met het bieden van ondersteuning op het gebied van e-overheid en ict. Naast de sociale werkvoorziening zijn nog vijf gemeenten –allemaal uit de regio Midden-Brabant- lid van Equalit.

Als enige werkvoorziening tussen de gemeenten, lijkt !GO volgens algemeen directeur Egbert Lichtenberg wellicht een vreemde eend in de bijt. Toch heeft !GO volgens Lichtenberg veel vergelijkbare problemen met betrekking tot ict. ‘Het was altijd een ondergeschoven kind waarvan het bedrijfskritische besef en de continuïteit in de toekomst onvoldoende was gewaarborgd en gegarandeerd.'Dat wordt met de toetreding tot Equalit anders, volgens Lichtenberg. Het ict-samenwerkingsverband biedt een professionele werkomgeving voor de samenwerkende sociale voorziening.

Een hele kluif

Voordat !GO toetrad tot Equalit, bestond het samenwerkingsverband uit vijf gemeenten uit Midden-Brabant, namelijk Oosterhout, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Loon op Zand en Baarle-Nassau. Het samenwerkingsverband is tot stand gekomen omdat de relatief kleine gemeenten een hele kluif hadden aan het verbeteren van de elektronische dienstverlening. Samenwerken biedt de gemeenten het voordeel van een centraal aanspreekpunt met een eigen kenniscentrum. Volgens Willem Zwijgers, eindverantwoordelijke binnen Equalit, is het belangrijk dat alle deelnemende leden van het project elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren.

Meer samenwerkingsverbanden

Samenwerkingsverbanden in de ict komen steeds vaker voor. Naast het Midden-Brabantse Equalit, zijn bijvoorbeeld de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwegein, Delft, Ede en Zoetermeer al enige tijd verbonden in een soortgelijk samenwerkingsverband, genaamd ANDEZ. Ook Noord-Oost Friesland en Achtkarspelen zijn verenigd in een soortgelijk verband, genaamd NOFA. Equalit is echter wel het enige samenwerkingsverband dat naast gemeentes ook een sociale werkvoorziening ondersteunt.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-03T12:30:00.000Z Nick Kivits
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.