Managed hosting door True

Politie wil inhuur ICT'ers beperken tot 486 FTE

 

De ict-afdeling van de Nederlandse politie wil aan het einde van het jaar nog 486 fulltime externe ict'ers in dienst te hebben. Dat schrijft de Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) in een rapportage aan minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Volgens de vtsPN had de organisatie op 1 juli 2009 724 externe ict'ers in dienst.

De ict-afdeling kwam eind vorig jaar in opspraak toen bleek dat er voor 77 miljoen aan externen werd ingehuurd. De Taskforce Personeelsbeheer, die onderzoek deed naar de inhuur,  wilde dat drastisch maatregelen werden genomen om de inhuur te beperken. De politie beloofde toen minder externen in te huren in 2009 en interne medewerkers te werven.

De politie zegt de eerste helft van het jaar honderd externe medewerkers minder te hebben ingehuurd. Van juli tot september zijn 140 contracten beëindigd. Voor de periode van oktober tot en met december verwacht de organisatie dat nog eens honderd contracten worden stopgezet.

Inhuur aan banden

Om de inhuur van externen aan banden te leggen, heeft de politie vanaf 1 juli 2009 een inhuurstop. Verlenging van een contract is alleen mogelijk als er een afbouwplan is. Dit plan beschrijft wanneer een datum bekend is dat de externe zijn of haar werkzaamheden beëindigt en dan eventueel wordt vervangen door een interne medewerker. Nieuwe verzoeken voor inhuur moeten aan de directie worden voorgelegd en worden getoetst op noodzaak.

De vervanging van het externe personeel verloopt echter moeizaam. Tot juli 2009 had de afdeling 363 nieuwe medewerkers aangenomen. De doelstelling is 401 voor 2009. Daarnaast wil de politie de medewerkers voor een lager tarief inhuren. In 2008 werd een tariefsverlaging van 6 procent doorgevoerd.

Onlangs schreef de politie een aanbesteding uit voor de inhuur van ict-medewerkers. Het aantal geschatte uren voor inhuur is in deze aanbesteding 1,8 miljoen. De aanbesteding is inmiddels gegund.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3155605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Als de politie de leveranciers op prijs zou selecteren hadden ze veel meer dan 6 procent kunnen besparen. De partijen die nu geselecteerd zijn, zijn relatief duur.

Alweer?
Blijft ook rennen in een rondje daar :-)

Ik neem aan dat die 77 miljoen wel meer bevat dan alleen de lonen van deze externe ict'ers, zo niet lijkt met een maandinkomen van rond de 8000 euro niet slecht!

Die 8000 euro is geen maandinkomen.
Er zit voor een detacheerbedrijf veel meer kosten aan een werknemer dan alleen salaris.

Met het risico om flauw te zijn....

Als ze de maandsalarissen voor interne krachten nu eens verhogen..., laten we zeggen van bijvoorbeeld 2500 naar 5000 euro per maand. Dan zal je toch zien dat het werven opeens niet zo moeizaam meer gaat?

Ik werk overigens niet bij de politie en heb ook geen ambities daartoe, ik constateer alleen dat vraag en aanbod hier een beetje uit balans is.

Wat ook zou helpen is dat ze reageren als je solliciteert...
Ik zit al vijf weken op een reactie te wachten.
Na drie weken maar eens ge�nformeerd hoe het er mee stond en de interne recruiter zou het uitzoeken en zo snel mogelijk mij op de hoogte stellen.
Afijn..., we zijn weer twee weken verder en ik heb nog steeds niks gehoord.
Behoorlijk slordig en het geeft geen goede indruk van de organisatie.

Even de getallen uit het andere artikel er naast gezet. De politie wil 1.800.000 uur extern inkopen.

Dat zijn in mijn beeld ongeveer 1.060 FTE. Snap ik het nu niet of heeft iemand alvast een politiek gewenst (minder dan 500 FTE) antwoord gegeven...

Red Hat is onveilig, deze software is samen met onder andere de Amerikaanse inlichtingen dienst NSA ontwikkeld. De sateliet testen kwamen vermoedelijk van de Israelisch. VTSPN zal door gebruik van Red Hat de inkijk in het Nederlandse politie systeem openen voor onbevoegde derden, met een grote kans dat vertrouwelijk informatie weg lekt naar buitenlandse inlichtingen diensten. Dit gebeurd reeds ook al met Verint Systems, welke op de Nederlandse telefoon taps worden geplaats om afteluisteren. Afzender: Online Response Team. Tel:06-29118599.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×