Logica wint tender e-facturen

Dit artikel delen:

Logica gaat vijf ministeries ondersteunen bij het elektronisch bestellen en factureren. Daarvoor heeft de automatiseerder een raamovereenkomst van een jaar met maximaal zes keer een verlenging van een maand gesloten met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het contract heeft een geraamde waarde van 3,2 miljoen euro. BZK coördineert ook nog een rijksbrede aanbesteding voor het inrichten van een elektronisch inkoopplatform.

Het interdepartementale programma EBF (Elektronisch Bestellen en Factureren) voorziet in brede geautomatiseerde inkoopmogelijkheden voor de ministeries. Voor de ict-ondersteuning loopt een aanbesteding (EBF2 genaamd). Medio 2010 zullen de eerste resultaten van dit programma beschikbaar komen.

Een aantal ministeries beschikt echter al over een aantal e-procurementvoorzieningen. Het betreft de ministeries van Defensie, OCW, V&W, VWS en Financiën. De ondersteuning hiervan loopt eind 2009 af. Om de bestaande dienstverlening te continueren is na een aanbesteding Logica aangetrokken. Die dienstverlener levert ondersteunende diensten totdat het nieuwe EBF-programma is afgerond.

Aanjagen

Het ministerie van Economische Zaken stelde vorig jaar een 'ambassadeur e-facturen' aan in de persoon van Marco Pastors om de overstap naar elektronisch factureren bij overheidsinstellingen te versnellen. De overheid ontvangt 10,5 miljoen facturen per jaar. Pastors wil dat in 2010 tien procent van de inkomende facturen van de overheid digitaal kan worden afgehandeld.

In april van dit jaar tekenen de overheid (de drie staatssecretarissen Bussemaker van VWS, De Jager van Financiën en Heemskerk van Economische Zaken), VNO-NCW, MKB Nederland, ICT~Office, de Manifestgroep (van Uitvoeringsorganisaties van de overheid), en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een convenant ter bevordering van het gestructureerd elektronisch factureren tussen markt en overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-24T14:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.