Nederland deelt mee in Europese ICT-subsidies

Dit artikel delen:

De Europese Unie stelt gedurende zeven jaar maximaal 22 miljoen euro per jaar beschikbaar aan een Europees ict-consortium. Tot het consortium behoren ook een aantal Nederlandse bedrijven, technische universiteiten en onderzoekscentra. Dat zijn Philips, het Nederlands Instituut voor Research naar ICT (Nirict) en Novay, het vroegere Telematica Instituut. De subsidie is bedoeld voor onderzoek naar de toekomst van de informatie- en communicatiemaatschappij.

De overige landen die deelnemen in 'EIT ICT Labs' zijn Zweden, Finland, Duitsland en Frankrijk. De naam EIT ICT Labs verwijst naar subsidiegever EIT, het Europese Instituut voor Innovatie & Technologie in Boedapest. Dat instituut heeft van de Europese Commissie de opdracht gekregen om drie kennis- en innovatiecentra te formeren.

Deze centra moeten helpen de afspraken uit het Lissabonakkoord waar te maken, namelijk om de Europese Unie tot de meest concurrerende en innovatieve kenniseconomie van de wereld te maken.

Spin-offs, toptalent en werkgelegenheid

De 22 miljoen euro die EIT ICT Labs elk jaar maximaal ontvangt, is bedoeld voor onderzoek naar de toekomst van de informatie- en communicatiemaatschappij. Het consortium wil het geld besteden aan 'onderwijs, onderzoek, ontwikkeling en het naar de markt brengen van innovatieve ict-producten en -diensten'. Andere doelstellingen zijn het versnellen van de groei van spin-off bedrijven, het aantrekken van internationaal toptalent en, in het algemeen, het bevorderen van economische groei en werkgelegenheid.

Binnen het Nederlandse Nirict is al het ict-onderzoek van 3TU, het samenwerkingsverband van de technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente, ondergebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-17T11:11:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.