Centric koopt coöperatie voor e-kinddossier

Dit artikel delen:

Centric heeft IJZA overgenomen, een coöperatieve vereniging uit Goirle die in 2006 werd opgericht om een elektronisch kinddossier te ontwikkelen. Per 1 januari 2010 zijn de medewerkers van IJZA, de applicatie voor de jeugdzorg IJZA II en de bijbehorende klantenkring aan de Centric-organisatie toegevoegd.

Met het cliëntregistratiesysteem IJZA II (Informatiesysteem Jeugdzorg voor Jeugdzorg Aanbieders) kunnen jeugdzorgwerkers elektronische dossiers van hun jeugdige cliënten aanmaken. Zo'n e-dossier volgt het proces van aanmelding tot plaatsing in een zorginstelling. Verder zijn met IJZA II zaken als de beschikbaarheid van open plaatsen, het bezettingspercentage, de zorgaanspraken en de werkbezetting van medewerkers op te vragen. Het softwarepakket wordt gebruikt in de jeugdpsychiatrie en bij Centra voor Jeugd en Gezin (CJG's).

Voor Centric vormt de overname van IJZA een strategische aanvulling op de activiteiten in de jeugd- en gezondheidszorg. De automatiseerder wil IJZA II ook gaan inzetten bij andere sectoren van de zorg.

Brabantse Jeugdzorg

In 2002 nam een aantal zorgaanbieders in de Brabantse Jeugdzorg het initiatief tot de ontwikkeling van een cliëntregistratieprogramma. Een eerste versie van het cliëntregistratieprogramma was in 2003 operationeel. 2006 werden de activiteiten van de beheerorganisatie IJZA ondergebracht in een coöperatieve vereniging. In 2009 telde de coöperatieve vereniging IJZA negentien leden, verspreid over het land. Dagelijks werken er gemiddeld zo'n 1400 medewerkers van de aangesloten zorgaanbieders met de applicatie IJZA II. Het beheer en de ontwikkeling van het cliëntregistratieprogramma IJZA II is ondergebracht in de Beheerorganisatie IJZA. Momenteel werken er zes mensen bij de beheerorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-04T11:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.