Storing DigiD is opgelost

Dit artikel delen:

De storing met DigiD is verholpen, maar de precieze oorzaak is nog onduidelijk. Waarschijnlijk heeft het te maken met een ingetrokken certificaat. De storing kwam de afgelopen dagen erg ongelegen, omdat veel mensen bezig zijn met hun belastingaangifte.

DigiD doet het weer, de storing is verholpen, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Iedereen met een digitale handtekening van DigiD kan weer contact leggen en zaken doen met overheidsdiensten als de Belastingdienst, gemeenten, uitkeringsinstanties en de studiefinanciering. Een woordvoerster meldt dat de storing te maken had met een (ingetrokken) beveiligingscertificaat, maar of dat de definitieve oorzaak is, is officieel nog niet vastgesteld.

Uitbesteed

Doordat het tijdens de storing niet mogelijk was persoonlijk via internet contact te leggen met overheidsinstanties, zijn er geen onveilige contacten en transacties geweest, stelt BZK. Beheerder van DigiD is Logius, de dienst digitale overheid van het ministerie (het vroegere GBO.Overheid). Die heeft het ict-infrastructuurbeheer en applicatiebeheer weer op zijn beurt uitbesteed aan Atos Origin. De dienstverlener verzorgt het huisvesten van de DigiD-applicaties, inclusief website, middleware, databases en het uitvoeren van preventief en correctief onderhoud aan de applicaties. Eind juni loopt het contract met Atos Origin af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Problemen DigiD echt nog niet opgelost. Wie zijn aangifte Inkomstenbelasting op een Windows 7 PC invult en die vervolgens via IE wil versturen, kan nog steeds geen gebruik maken van DigiD.

Lijkt me een gevalletje voor BZK. Beveiligingscertificaten zal vast niet onder de verantwoordelijkheid van een leverancier vallen

Ik probeer zojuist mijn aangifte digitaal te versturen maar kom via digid niet in het systeem van de belasting dienst.

Het draait ook nog niet op vista, terwijl ik net zo'n zin had in een aangifte.

Storing nog steeds niet opgelost maar volgens telefonisch contact met digid is mij verteld dat de storing na 22.00 uur vanavond automatisch is verholpen ben benieuwd.

In je browser bij internetopties, geavanceerd de controle op verlopen certificaten even tijdelijk uitvinken en digid loopt als een zonnetje

Controle of het certificaat geldig is wordt gedaan door alle moderne browsers. Dus wordt er ook gekeken of een certificaat niet teruggetrokken is. Dit resultaat wordt gecached. Als het probleem is herstelt duurt het een tijdje (max 24h) voordat de browser het certificaat weer als geldig ziet. Dus even geduld.

Misschien helpt dit:
--------------------

Sinds afgelopen Dinsdag is er voor Windows Vista, Windows Seven, Windows Server2008(R2), dezelfde "Update for Internet Explorer 8 Compatibility View List for Windows Vista, Seven, Server 2008, Server 2008 R2" uitgekomen.

Verwijder die, en herstart de PC, daarna lukt het waarschijnlijk wel weer. In die Compability List zitten o.a. alle NL-Banken, Bol.com, DigID, en de NL-Belastingdienst verwerkt, dat zou een goede reden kunnen zijn?!

Microsoft Support about
Internet Explorer 8 Compatibility View List:
_______________________________________________________
Info: KB980302

This Compatibility View List update helps make Web sites that are designed for older browsers look better in Internet Explorer 8. When users install Internet Explorer 8, they will be given a choice about opting-in to a list of sites that should be displayed in Compatibility View. After you install this item, you may have to restart Internet Explorer.

More information:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=139381

Help and Support:
http://support.microsoft.com/?kbid=980302

Ik heb persoonlijk even de CA-Certificaten bekeken op geldigheids duur van: Belastindienst, DigID, UWV, SNS-Bank, ABN-Amro, en al deze klopten wel - en waren stuk voor stuk geldig, misschien heeft het zin, het oude Certificaat van jou 'error-website' uit de root van jouw systeem(IE Certificate Authority) te verwijderen, zodat het niet perse 'overschreven' hoeft te worden..?

30/ 31 -03 2010
Ik kan mijn aangifte niet ondertekenen (en dus verzenden) heb de belastingdienst twee keer gebeld, maar die konden mij niet echt helpen. Voorgaande jaren heb ik nooit problemen gehad. Ik heb de aangifte verwijderd en opnieuw gedownload en ingevuld, heb mijn firewall uitgezet, heb de pop-up blocker uitgezet, maar niets helpt. Ik heb nog even gekeken bij de beveiliginsinstellingen die op een website staan maar daar kan ik geen wijs uit.
Wie o wie kan helpen? Ik heb al een tiental pogingen gedaan maar niets helpt.(Ik heb Windows XP en Internet Explorer 8)
Ik krijg de volgende melding als ik na het invullen naar het ondertekenen ga;

'Het is niet gelukt om naar de beveiligde internetsite te gaan voor het ondertekenen en verzenden van uw aangifte. Er is een probleem in de communicatie met de belastingserver. Probeer het later nog een keer.'

'Een verbindingspoging is mislukt omdat de verbonden party niet correct heeft geantwoord na een bepaalde tijd of de gemaakte verbinding is mislukt omdat de verbonden host niet heeft geantwoord.'

Connect failed in tcp_connect()
Dank voor de moeite..

Ik heb Windows 7-64 bit en gebruik Google Chrome als browser. Krijg geen toegang tot DigId, noch d.m.v. belastingaangifte, noch rechtstreeks. Merk vandaag dat ik ook niet meer bij de bank (ING) kan inloggen. Lijkt me hetzelfde probleem. Op andere computers met Vista en XP lukt het wel.
Wie heeft de oplossing??

Dit soort (DigiD) storingen legt precies de zwakte, nadeel van allerhande online opgeslagen passwoorden en security-providers. Misschien iets om over na te denken voor alle DigiD klanten:....

Bouw uw eigen backup / upload / authentificatie mogelijkheid in,in uw eigen website!

Dan bent u ook niet meer zo afhankelijk van de foutloze functionering van een "secure-login-provider" zoals Digid of OpenID.

Andere mogelijkheden zijn
- client based token security provider, zoals bij zovele telebankier leveranciers gebruikelijk is?
- remote biometrics scanner oplossing

Dan vervalt de noodzaak tot een centrale "single sign on,off" solution als DigiD en dat verbetert de beschikbaarheid en stabiliteit van de e-overheids dienstverlening. Ben je ook meteen veel beter bestand tegen Cyberwarfare aanvallen op dit soort diensten ;-)


"Centralisatie is niet de oplossing voor alles"

Digid ligt er weer uit

17 februari 2011
De belastingdienst dringt aan de I.B.-aangifte 2010 digitaal in te vullen, maar het lukt niet naar mijn Digid handtekening te komen in dit geval, hoewel ik hem daarvoor alle vele malen heb gebruikt. Ik krijg bij deze aangifte steeds de boodschap: "communicatie met server mislukt: er is geprobeerd toegang te verkrijgen tot een socket op een volgens de toegangsmachtigingen niet toegestane manier:
connect failed in tcp_connect" Niemand kan mij vertellen wat dit betekent,Belastingtelefoon weet zgn. van niets.
ook bij de server of provider kom ik niet verder. Wie weet de oplossing?

Ik heb dezelfde melding . Ik heb vandaag geprobeerd mijn IB Aangifte te doen en kreeg steeds deze melding.
: "communicatie met server mislukt: er is geprobeerd toegang te verkrijgen tot een socket op een volgens de toegangsmachtigingen niet toegestane manier:
connect failed in tcp_connect"

Dacht eerst dat het aan mijn firwall lag maar na die uitgeschakeld te hebben is het nog steeds hommeles. Is dus nog niet verstuurd. Wie weet een oplossing.

Ik kan mijn aangifte niet versturen. Krijg steeds de volgende melding:
webdiensten.belastingdienst.nl/GOS/ondertekenen? etc.etc.

mijn laptop draait op windows vista. Heeft iemand de oplossing ?

Ik ben er eindelijk achter. Als je de melding krijgt, dan kun je via de dropdown button "geen ontvangstbevestiging ontvangen" de link kopiëren en plakken in de browser. Je kunt dan gewoon ondertekenen.

succes allemaal.

Ook ik ondervind de problemen geschetst door Verburgh & Rob Ranshuysen op 17/2 en 18/2/2011. Zijn deze problemen in de tussentijd opgelost? Of is er een oplossing beschikbaar/in de maak?

Hartelijk dank.

Ik kan me hierbij aanvoegen. De foutmelding "communicatie met server mislukt: er is geprobeerd toegang te verkrijgen tot een socket op een volgens de toegangsmachtigingen niet toegestane manier:
connect failed in tcp_connect" blijft terugkeren, wat ik ook doe. Wie o wie weet hier een oplossing voor? Heel naar dat ik nu geen aangifte kan doen...

Extra informatie op mijn tekst van 8/3.

OS is Windows Vista Home Premium (versie 6.0) met McAfee antivirus/firewall/antispyware beveiligingssoftware.

Er wachten ongeveer 10 aangiftes op verzending. Wie heeft informatie??

Nogmaals dank!

Oplossing gevonden!!

Na het volledig verwijderen van de McAfee (wellicht verouderde?) beveiligingssoftware, kom ik weer verder.

Tijdelijk uitschakelen van Firewall bij McAfee werkt ook!

ik heb hetzelfde.. krijg ook de foutmelding na de belastingaangifte ivm de digid communicatie. ik heb een macbook en weet niet hoe ik de firefox even kan uitschakelen hiervoor, anybody een idee? en zou dit helpen of heeft dit met de landelijke storing te maken?

kreeg ook dezelfde melding. Heb even alle firewalls en andere beveiligingen tijdelijk uitgezet. Toen lukte het wel! Dus......

Dit is een ergerlijke storing. De belastingdienst zou de deadline van 1 april moeten verschuiven!

mijn foutcode is:
Communicatie met server mislukt!
Foutdetails:
End of file or no input: Operation interrupted or timed out after 30s send or 30s receive delay.

Wat volgens mij zoveel betekent als: dat er geen bestand zou zijn en dat de server niet actief is.

Heb ik net alles keurig ingevuld, kan ik het niet verzenden? Ik probeer het morgen nog eens...

ook ik heb dezelfde melding als-f zomer- en kom ook niet verder , als er iemand is die weet wat te doen dan hoor ik het graag.
Ik wil zo graag de aangifte verzenden.

Had hetzelfde probleem met Windows 7 en Chrome.
Mijn oplossing:
Firewall uit en Belastingprogramma uitvoeren met Administrator rechten. (rechtermuisknop en "run as administrator")
Valt me overigens ook op dat het programma zelf een security warning oplevert in Win7 (publisher could not be verified)

Leuker hoeft van mij ook niet, maar makkelijker? Ja Graag!

Gisteren geprobeerd de aangifte te versturen. Vandaag opnieuw dezelfde foutmelding dat de communicatie met de server mislukt is. De datum van 1 april nadert rap; toch maar gauw een papieren versie invullen?

Ik had ook de foutmelding: Communicatie met server mislukt .. time out enz.
Ik gebruik Windows 7
De oplossing is Internet Explorer als Default browser in te stellen (1), en de firewall uit te schakelen (2).
(1) Start -> configuratiescherm -> Netwerk en internet -> Internetopties -> Programma's -> Als standaard instellen
(2) Start -> configuratiescherm -> systeem en beveiliging -> Windows Firewall -> Firewall uitschakelen (beiden)

nog steeds dezelfde melding

Ik heb hetzelfde probleem:

Communicatie met server mislukt!
Foutdetails:
End of file or no input: Operation interrupted or timed out after 30s send or 30s receive delay.

Ik ben er 1x doorgekomen, maar toen liep het vast bij inloggen op DigiD -.-'. Wellicht dat het te druk is en de servers het niet aankomen. Mja het is weer hopeloos bij de belastingdienst. Ik probeer het nog wel een keer op een wellicht minder druk tijdstip ('s nachts) en hopelijk werkt het dan wel

Belasting dienst, leuker kunnen we het niet maken, makkelijker dus ook niet, epic fail en al dat soort dingen.

Ook ik heb hetzelfde probleem:

Communicatie met server mislukt!
Foutdetails:
End of file or no input: Operation interrupted or timed out after 30s send or 30s receive delay.

Gelukkig ben ik niet de enige die de problemen ondervindt.
Iets met webdiensten.belastingdienst.nl time-out...

mijn.belastingdienst.nl werkt ook niet.
Misschien moet er eens een beheerder een nieuwe capaciteitsberekening maken wanneer er zoveel bewerkingen gedaan moeten worden.
Lijkt mij typisch voorbeeld van verkeerde schaling van het platform...

Ook hier de hinderlijke fout:
Communicatie met server mislukt!
Foutdetails:
End of file or no input: Operation interrupted or timed out after 30s send or 30s receive delay.

Firewall staat al uit, IE9 is standaard browser, Windows 7 64-bit.... 1 april komt zo wel dichtbij!

Dit is echt een drama. Ik moet voor een stuk of 50 klanten nog de belastingaangifte doen, maar hij weigert verbinding te maken! Computer opnieuw opgestart, firewall en virusscanner uitgezet, maar niets helpt! Laat ze snel die deadline verplaatsen want op deze manier kunnen wij niet werken!

Naar ondertekenen mislukt

Communicatie met server mislukt!

Foutdetails:
End of file or no input: Operation interrupted or timed out after 30s
send or 30s receive delay

IE7, IE8, IE9, Firefox, Mozilla, Firewall Uit / Aan, maakt allemaal niet uit.
Het probleem zit hem in de bereikbaarheid van de webservices.

Hier hetzelfde probleem.

End of file or no input. Operation interrupted or timed out after 30s send or 30s receive delay.

Lijkt of de servers bij de belastingdienst er uit liggen.

Toch fijn weer. Ieder jaar weer problemen met de verbindingen. Ook trucje met firewall etc. geprobeerd maar helpt niet!

Morgen maar weer eens proberen!

Nou, hier ook de communicatie melding... lekker dan.
Van alles geprobeerd, geen resultaat.
En dat terwijl de BD strenger gaat controleren op het op tijd insturen van de aangifte. Dat ze eerst hun zaakjes op orde brengen!

als ik als leek met computers dit allemaal lees en alles heb uitgevoerd wat er als tips gegeven wordt , dan ligt het dus niet aan mijn computer of verbinding maar aan de bereikbaarheid van de belastingdienst. Of zie ik dat verkeerd?

Ingrid,

Dit is inderdaad het probleem.
Er valt weinig aan te doen.

Heb van mijn aangiftes nu een halve ondertekening.
Moet de 2e ondertekening nog doen.

Kwam er toevallig net in om de 1e ondertekening te doen
(met Firefox, Antivirus aan en firewall aan).
Daarna stopte de webservice er weer mee...

Nu de ham-vraag.... kan ik van voor af aan beginnen, of zijn ze wel zo slim dat de 1e ondertekening blijft bestaan????

Makkelijker kunnen we het niet maken....

Ook ik krijg dezelfde melding:
End of file or no input: Operation interrupted or timed out after 30s send or 30s receive delay.

Heb alle voorgaande tips al geprobeerd en weet echt niet hoe ik dit nu moet gaan oplossen!

Iemand nog tips?

Bobdewildt,

wat bedoel je met een halve ondertekening , ik neem aan dat als ik er wel door kom dat ik mijn code invoer en verzenden doe. En daarna die van mijn man op de zelfde manier. Of is dat wat je bedoelt met een halve ondertekening omdat je er ook meerdere moet doen.
Ja misschien stomme vraag maar heb het jaren uitbesteed en dit jaar voor het eerst allemaal zelf gedaan.En dan krijg je dit grrrr

Ingrid,

Als je een gezamelijke aangifte doet, moet je of een machtiging hebben (wat ook niet helemaal schijnt te werken) of je moet 2x ondertekenen.
1x door jezelf en 1x door je partner.

In mijn geval is mijn ondertekening gedaan, en moet mijn partner nog ondertekenen... wel gezellig zo de hele avond met zijn 2 achter de PC... maar ik besteed mijn tijd liever nuttig... :)

Als ik dit allemaal lees kunnen we wel een hulp-groep gaan oprichten. Hier krijg je toch stress van , 1 april is het zo. En dan , dan zijn we allemaal in paniek vanwege de strengere controle van de bl.

Ik heb exact hetzelfde probleem. Nergens heeft de belastindienst op haar/zijn site een onderdeel staan dat er een landelijke storing is. Communicatie is niet het sterkste punt

Bobdewildt,

Wij doen allebei apart aangifte , moet dus twee keer , dat belooft wat.En idd mijn tijd kan ik wel op een andere manier benutten.
We kunnen nog een voorgaande tip gebruiken , wachten tot vannacht dan maar.

Deze melding heb ik ook .... voor alle verloren tijd zou gewoon gecompenseerd dienen te worden.

Maar wat als half Nederland nu zit te wachten tot het vannacht rustig wordt?
Dan zitten we hier morgenochtend om 7:00u nog...

dat wordt opzitten vannacht , zit niets anders op.Ben er nu al zat van.

Hmm wel erg lastig dit, hoe moeten we dit nu doen?
het is nu al zo 1 april.
Ik heb ook diezelfde foutmelding als bovenstaande (met die 30s) maar wil toch wel nog graag mijn aangifte kunnen versturen...
erg vervelend dit.

Hé het aangifte programma staat nu bovenaan als meest favoriete (lees meest geopende) programma in Windows...

Dit kan niet kloppen... :)

heb je eindelijk de inhoudelijke foutjes opgelost
krijg je het niet opgestuurt.
Bij AGV drie zaken uitgezet en toen kwam ik door dat ikeen code kreeg maar geenontvangstbevestiging even terug klikken en weer terug bij af!

Ook ik blijk niet de enige te zijn.
Ik maak me niet druk meer, morgen weer een dag....
Wel vervelend.

Ik heb ook de melding "end of file or no input" gekregen. Morgen ga in verder...

nou ik ga nog een paar keer proberen , neem er een borrel bij en zie wel. Maar dit is wel een rampje. Moet ik me de komende uren misschien dagen wel bezig houden met versturen.

Ik word echt helemaal stapelgek, ben er 2 keer half doorgekomen en loop dan weer vast. Doe niets anders dan de hele avond op die knop te klikken.
Volgens de helpknop in het programma moet je op een bepaalde knop in het venster afsluiten klikken, maar ik kab helemaal niet bij dat venster, grrrrrrrrr.
Woest word ik hiervan.
Blijf steeds hangen bij 37%, jullie ook? Soms is het heel spannend, dan duurt het langer voor ik de foutmelding krijg...Dan denk je: ja, toe maar.......en dan weer de totale afknapper!

oooo maar ik kom wel tot 75 procent en dan geeft hij de foutmelding aan.
Toch een beetje hoop kom iets verder dan 37 procent.

ik denk niet dat de hele nacht op die knop blijven drukken goed voor je is, al die stress en zo, slecht voor je hart e.d.
wacht rustig even af en probeer morgenochtend nog eens en anders verderop de dag.
als het echt kapot is bij de belastingdienst dan komen ze daar wel achter (ik neem aan dat men daar morgen ook weer werkt) en zien ze dat er vanavond weinig/geen aangiften zijn binnengekomen o.i.d.

Uw schadeclaims wegens gederfde tijd kunt u hier indienen:

Directeur-Generaal Belastingdienst
Drs. P.W.A. Veld
Korte Voorhout 7
Postbus 20201
2500 EE Den Haag

Ze zijn altijd heel coulant en royaal bij het vergoeden van de schade.

Na vele malen geprobeerd te hebben en gefrustreerd te zijn tot en met ben ik blij dat het blijkbaar een storing is, alleen ben ik niet blij met het feit dat ik NERGENS iets verder lees of ze denken hoe dit op te lossen. Leuker kunnen ze het wél maken, makkelijker ook!

Het is toch een drama!
Wat een amateuristische bende bij de belastingdienst.

Ik had vanavond telkens dezelfde melding. Maar nu kom ik ineens op de DigiD site :)

De bereikbaarheid is niet best. Ik heb zojuist een traceroute gedaan en er ligt een hop uit. Vervelend met 1 april zo nabij.

5 28 ms 23 ms 21 ms ae1.br04tc2.versatel.net [195.69.144.211]
6 24 ms 42 ms 24 ms ge-0-3-0-616.ncr01ht.versatel.net [212.53.18.121
]
7 27 ms 26 ms 27 ms ge-1-0-0-1131.iar10zl.versatel.net [217.16.43.38
]
8 * * * Request timed out.
9 30 ms 28 ms 27 ms webservices.belastingdienst.nl [85.159.96.105]
10 * * * Request timed out.
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.

hmmm,

Krijg ook de melding:

Communicatie met server mislukt!

End of file or no input: Operation interrupted or timed-out after 30s send or 30s receive delay

Hallo allemaal,

Ik ben er net doorgekomen met mijn zakelijke aangifte...blijven proberen lijkt het devies. Sterkte!

Precies hetzelfde als velen voor mij:
"End of file or no input: operation interrupted or timed out after 30s send or 30 s receive delay"
XP en Firefox.
Nou ja, mischien morgen.
Als jullie het nou niet allemaal morgenvroeg gaan proberen kom ik er dan misschien doorheen?

Succes!

hou jullie op de hoogte maaaaarrrrr, hij is aan het verzenden. Nu nog hopen dat hij doorzet.

so close,

ging ineens naar de digID pagina, kon mijn aangifte ondertekenen en toen...mislukte het verzenden :(

Inderdaad, al vanaf 22.30 uur geprobeerd. Steeds maar weer dezelfde foutmelding.
Communicatie met server mislukt!
End of file or no input: Operation interrupted or timed-out after 30s send or 30s receive delay

shit...op de Digid site bleef hij alsnog hangen.
Het belasting programma meldde dat ik klaar was, ik kreeg zelfs een referentiecode. En het programma vroeg me ook of ik de bevestiging al had. Indien ik geen bevestiging had dan moest ik een http regel kopieren en dat bovenin de balk van de internet explorer plakken.
Maar dat werkte niet. En ik weet zeker dat het nog niet verstuurd is omdat ik mijn digid codes nog helemaal niet heb ingevoerd.
Morgen nog maar eens proberen. Of overmorgen....ik ga me niet meer druk maken.

Dacht al, wat een ellende, ben ik eindelijk zover om te verzenden krijg ik continu die foutmelding.
Gelukkig hebben jullie ook dezelfde problemen dacht al dat het aan mij lag.
Als ze nou eens de energie steken in dit probleem en storingen melden op hun site i.p.v. al die reclamespotjes van op tijd aangifte doen!!

Wederom ligt het dus niet aan ons.

Volgens mij heeft iedereen last van dezelfde storing met end of file or no input en stop na 37%. Flink wat googlen levert niets op behalve dat het in 2008 ook al eens gebeurde. En als iedereen maar blijft verzenden wordt de pijplijn alsmaar voller. Begin van de avond werkte alles nog wel. Op PC en laptop geprobeerd... Zal wel met gekste dag te maken hebben. Morgen weer een dag, hopelijk makkelijker...

Ik krijg ook gezellig dezelfde melding met de time out van 30s. Misschien kunnen we een chatgroep openen om de tijd te doden :-).

Het is wel raar dat er nog niemand op twitter heeft 'geklaagd'
http://twitter.com/bdaangifte

Simpel server van de belastingdienst ligt eruit

ik ben er niet door zoals verwacht , later maar weer.

Als iedereen nou eens rustig ging slapen......
Kan ik tenminste mijn aangifte doen...... ;-)

Check Twitter #ag10. Er zijn voldoende klagers op Twitter..

na 100x klikken ben ik er ook doorheen, eenmaal op de digi-d site lukt het alsnog niet. Als ik dan klik op 'geen ontvangsbevesiging gekregen' werkt de link die erbij staat niet. Het houdt ook niet op...

@Arnoud, ik ga naar bed, dus ik hoop dat jij er wel doorheen komt. Veel succes allemaal met het 'leuker kunnen we het niet maken, wel gemakkelijker' credo van de belastingdienst. Welterusten!

Bij mij lukt het ook niet om de aangifte te versturen. Op de website bij de Belastingdienst wordt echter niets gemeld over storingen. En Bij DigiD staat nog een oud bericht van 18 maart (http://www.digid.nl/nieuws/). Bijzonder onprofessioneel.

hehehe, zit ik de hele avond te schelden, mijn dochter lacht me uit.
zie ik hier nog meer liefhebbers van de BD.
morgen naar buitenland, en 1 april terug, dus dan maar uitstel aanvragen, ;)

op een usb stick zetten en in buitenland op een computer versturen kan ook!!!

Potverdorie nog aan toe. Ik kom ook niet verder dan 37% en met dezelfde foutmelding als jullie. Ik wordt er niet goed van, ATOS ORIGIN is niet in staat de servers zodanig in de lucht te houden dat ze het beter kunnen uitbesteden aan een organisatie die dat wel kan. Grrrrr

Hmmm. Er is iets veranderd. Bij het inloggen gaat hij steeds terug naar het beginscherm (on-ingelogd) i.p.v. de niet bereikbaar melding.

0:13 was het geluksgetal! Het duurt even maar dan heb je ook wat, de inkomstenbelasting 2010 is succesvol verzonden! (benieuwd of je zo'n avondje zinloos klikken echt kunt declareren ;-))

wonder boven wonder, kwam mijn zoon me ook even uitlachen, ja pa, als 16miljoen mensen op het laatste moment hun aangifte willen versturen, dan kan de server het niet aan.
toch eigenwijs en nog een keer klikken. en hij vliegt erdoor, nog wel een foutmelding, maar door het kopieren van de url, lukte het zowaar, met 2 handtekeningen.

suc6

na dik een uur 'proberen' is het net zowaar gelukt......ik wens jullie allen veel succes en sterkte, truste!

HIEPERDEPIEP!!!! IK HEB NET TWEE AANGIFTES VERSTUURD EN MET SUCCES . ZE ZIJN BIJ DE BELASTINGDIENST!!!! GEWOON BLIJVEN PROBEREN!!!! SUCCES ALLEN

Yes!
Bij mij is het dan eindelijk gelukt.....
na minimaal 30 meldingen: "
timed-out after 30s send or 30s receive delay"

Succes iedereen en weltrusten alvast!

Zojuist is het me gelukt om het zaakje te versturen. Het heeft me wel 2 uur beziggehouden. Kan ik dat voor 2011 als aftrekpost opvoeren?

Ben eerst gaan slapen, wekker heel vroeg gezet. Vanmorgen om 6.15u geen enkel probleem, ging gewoon in 1 keer.
Ligt dus niet aan firewalls of iets dergelijks, maar gewoon aan het tijdstip?
Wel jammer van de vergooide avond....

Vanochtend gewoon nogmaals verzonden om 7.15. Geen probleem. Ze zijn bij de belastingdienst.

Ik krijg de volgende melding:

Inloggen met DigiD mislukt

Er is een fout opgetreden in de communicatie met DigiD. Wilt u het nog een keer proberen?

* Klik op 'Ja' als u opnieuw wilt inloggen met DigiD om uw aangifte te ondertekenen en te verzenden.
* Klik op 'Nee' als u wilt stoppen. Uw aangifte wordt dan niet verzonden.

Let op!
Uw aangifte is niet verzonden.

Iemand een oplossing?

Na veel proberen gisteravond vanmorgen om kwart voor 7 nogmaals geprobeerd mijn aangiftes te verzenden en: jawel hoor, iedereen bij de belastingdienst sliep nog en ze konden zomaar verzonden worden! Eindelijk! Op naar de aangifte 2011?!

Naar aanleiding van bovenstaande klachten hebben wij de Belastingdienst om een reactie gevraagd. Zie hier de reactie

Aangifte 2010:
Naar ondertekenen mislukt!

Foutdetails:
Operation timed out
connect failed in tcp_connect()

Stompzinnige foutmelding - mag ik zeggen; ik hou mij inmiddels meer dan 25 jaar bezig met softwareontwikkeling.

Twee aangiftes gaan goed vier andere blijven bedoelde melding geven. Zwak; helpdesk wordt helaas bevolkt door kinderen die het ook niet weten.

Ook vorige jaren vergelijkbare meldingen mogen ontvangen. Om je hoed op te eten. Diep triest; elk ICT-vraagstuk bij de overheid is een tranendal.

Er is geen budget beschikbaar om deze essentiele onderdelen van de E-Overheid op een professionele wijze te laten werken. Je moest eens weten hoe weinig mensen op dit moment aangeschakeld zijn met echte kennis om de dagelijkse werking van Digi-D en de verdere ontwikkeling daarvan te ondersteunen (single digit).

Zet je Firewall tijdelijk uit! en verstuur je aangifte!

uiteindelijk heeft het allemaal niks te maken met de computer maar met een belastingdienst. Ze moeten hun zaakjes eens goed gaan regelen om deze ellende te voorkomen , als wij iets niet goed doen of te laat aanleveren hebben we een probleem maar daar kunnen ze alles gewoon zomaar doen. Ik vind het te gek voor woorden.

Zo dat ben ik nog even kwijt. Kan ik nu rustig gaan slapen.

Hallo, Ben al een week bezig om mijn aangifte te verzenden, het blijft een uitdaging. Telkens foutmelding: communicatie met server mislukt. Is dit een 1 april grap of zo wat moet ik hier mee??
Leuker kunnen ze het zeker niet maken straks nog een boete voor te laat inleveren.
Volgend jaar maar de ballpen met postzegel, en dan maar hopen dat TNT niet staakt.

En nog steeds kan de belasting het niet leuker maken. Maar ook niet beter!!! Want de problemen die hierboven beschreven staan doen zich anno 2012 nog steeds voor. Jaren heb ik probleemloos mijn aangifte digitaal ingestuurd, maar dit jaar lukt het niet. Ook ik krijg bij voortduring de melding: "Connect failed in tcp connect" en "Probeer het later nog een keer". Contact via de belastingtelefoon levert niets op, anders dan de mededeling dat het niet aan hun server ligt en het advies om maar via een formulier aangifte te doen. Kortom de belastingdienst heeft na drie jaar nog niks geleerd cq verbeterd!!!

DigiD is overgegaan op een nieuw beveiligingssysteem om te kunnen voldoen aan de nieuwste veiligheidstandaard. Het nieuwe beveiligingssysteem werkt niet op verouderde software. Update daarom uw software om gebruik te kunnen maken van DigiD. Als je nog met XP draait wordt Service Pack 3 niet automatisch geüpdate en geïnstalleerd. Deze moet je instaleren om te kunnen in loggen met je DigiD. Ik kwam er achter om dat ik mijn aangifte niet kon versturen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Belastingdienst

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-25T15:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.