ICTRegie hoopt op nieuwe kans voor 'juwelen'

'Platforms en jaarcongres ICTDelta belangrijk voor innovatie'

Dit artikel delen:

Het nationale regieorgaan voor ict-onderzoek en innovatie ICTRegie hoopt dat zijn werk niet verloren gaat nadat de organisatie wordt ontmanteld na 2010. 'Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar tegelijkertijd hopen we op nieuwe mogelijkheden en kansen voor onze kroonjuwelen', vertelt Jan Piet Barthel. Hij is hoofd van het bureau van ICTRegie.

Het mandaat van de organisatie wordt na 31 december 2010 niet verlengd, door teleurstellende resultaten over de afgelopen vijf jaar en door het ontbreken van nieuw overheidsbudget. Barthel reageert: 'Het is moeilijk om met weinig geld regie te voeren. De regierol moet je als organisatie wel worden gegund. Als je de middelen niet krijgt om je doelen te bereiken, dan lukt het niet.'

Met de kroonjuwelen doelt Barthel vooral op de veertien innovatieplatforms die zich bij de regieorganisatie hebben aangesloten. 'Het succes van die platforms moet worden doorgezet.' Vanaf de oprichting in 2005 heeft ICTRegie zo'n dertig miljoen euro ingezet voor de uitvoering van onderzoek door de platforms. Kortgeleden regelde de organisatie nog een reservering van vijftig miljoen euro voor een onderzoeksvoorstel.

Veilig Verbonden

Voor een van de platforms was de inzet van ICTRegie zo succesvol, dat van elke euro die de organisatie er in stak, het innovatieplatform dertien euro ontving door deelneming van derde partijen. Het gaat om het platform Veilig Verbonden, dat zich bezighoudt met security en privacy.

Barthel hoopt dat de samenwerking tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen blijft behouden na het wegvallen van ICTRegie. 'Voor Nederland is die samenwerking belangrijk om als innovatief land te blijven vooroplopen.'

ICTDelta

Het jaarcongres ICTDelta is een andere kroonjuweel. Tijdens het evenement worden geïnteresseerden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in ict-onderzoek en -innovatie. In maart 2010 organiseerde ICTRegie het congres in Rotterdam. Daar kwamen negen thema's aan bod, variërend van games naar databases, van 3D naar waterbeheer, van topresearch naar praktische uitdagingen.

ICTRegie is opgezet door het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en onderzoekssubsidiegever NWO.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-11T13:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.