'Informatica-onderzoek is van hoog niveau'

Dit artikel delen:

Het informatica-onderzoek dat aan de Nederlandse universiteiten wordt uitgevoerd is van zeer hoog niveau. Dat concludeert een internationale evaluatiecommissie die het afgelopen najaar het informaticaonderzoek aan negen Nederlandse universiteiten heeft onderzocht. De evaluatiecommissie beoordeelde het informaticaonderzoek op vier criteria: kwaliteit, productiviteit, relevantie en haalbaarheid.

'Computerwetenschappen in Nederland zijn van zeer hoge kwaliteit. De Nederlandse faculteiten behoren tot de internationale top', aldus de evaluatiecommissie. 'Dat zal zo blijven in de toekomst, omdat er excellente jonge mensen klaarstaan om de oudere sterren op te volgen.'

Eens in de zes jaar wordt publiekgefinancierd onderzoek geëvalueerd. Het doel daarvan is de onderzoekskwaliteit en bestuurlijke competenties te waarborgen en verantwoording af te leggen aan de organisaties die de fondsen verstrekken en naar de maatschappij in het algemeen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben wel benieuwd naar het onderzoek zelf, ik kan het niet terug vinden bij de gegeven link. Weet iemand waar ik het onderzoek kan vinden?

Ik neem aan dat t om de QANU accreditatie gaat, en dan zou het hier moeten verschijnen:
http://www.qanu.nl/?contentid=305

De recentste onderzoeksvisitatie is nu echter die van 2004. Ik gok dat de conclusies net zijn gedaan, en het volledige rapport nog even op zich laat wachten?

Zie http://www.uva.nl/onderzoeksevaluatie-informatica en ook http://www.automatiseringgids.nl/markt-monitor/nederland/2010/23/nijmeegs-informatica-instituut-nederlands-beste.aspx.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-14T08:53:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.