29 gemeenten zakken voor BAG-audit

Dit artikel delen:

Aan het eind van dit jaar dienen alle gemeenten aangesloten te zijn op de Landelijke Voorziening van de BAG, de Basisregistraties Adressen en Gebouwen. Voordat gemeenten gebruik kunnen maken van deze centraal ingerichte database moeten ze een audit doorlopen. Inmiddels heeft de helft van de gemeenten een audit gehad. 29 gemeenten blijken gezakt en 92 gemeenten zijn op de BAG Landelijke Voorziening (BAG LV) aangesloten.

Uit de cijfers die het ministerie van VROM vrijgeeft, komt verder naar voren dat 82 gemeenten onder voorbehoud zijn geslaagd. Zij moeten nog een aantal aanpassingen doorvoeren. Van een dozijn gemeenten is de uitslag nog niet bekend.

De BAG biedt één landelijke registratie van alle gebouwen en adressen in Nederland. Hierin staan alle woonplaatsen, straatnamen, nummeraanduidingen, panden, verblijfsobjecten en stand- en ligplaatsen binnen de gemeente. Panden en adressen krijgen één uniek en onveranderlijk identificatienummer en worden op de kaart vastgelegd. De BAG-gegevens worden centraal beschikbaar gesteld aan overheden en private organisaties via een landelijke voorziening.

Oorspronkelijk zouden de gemeenten half 2009 de BAG hebben ingevoerd. Die  deadline was voor vrijwel alle gemeenten niet haalbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Aangezien ik in het artikel geen verwijzing vond naar de lijst ben ik zelf gaan zoeken. De lijst is via deze link inzichtelijk: http://tinyurl.com/2ujjkqz
Volgens deze lijst zijn er inderdaad 92 aangesloten op de BAG en hebben naar mijn mening 23 gemeenten, i.p.v. 29, een her-audit (dubbele sterretjes in de lijst geteld).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-25T11:43:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.