Rechtbank Lelystad ontruimd na test aggregaat

Dit artikel delen:

De aanraking van isolatiemateriaal met een zeer hete uitlaat van een noodstroomaggregaat blijkt de oorzaak te zijn geweest van de rookontwikkeling tijdens het testen van het aggregaat bij de rechtbank in Lelystad. Het materiaal ging smeulen en er ontstond rook. De brandweer, die was uitgerukt nadat afgelopen dinsdag een melding was binnengekomen in de meldkamer, kon in eerste instantie niet vinden waar de rook vandaan kwam en liet de rechtbank uit voorzorg ontruimen.

De medewerkers van de rechtbank werden tijdelijk opgevangen in het Provinciehuis. De brandweer gaf in de loop van de middag het pand weer vrij. Volgens Marc van Dijk, projectmanager nieuwbouw, betrof het een jaarlijkse test die werd uitgevoerd door de aggregatenleverancier Kemper en Van Twist. Het aggregaat is onder andere bedoeld als noodstroomvoorziening voor het computerpark van de rechtbank.

Volgens Van Dijk is inmiddels duidelijk wat er gebeurde: 'In het gebouw is een holte vrijgehouden voor de uitlaat van de aggregaat die tot aan het dak loopt. Het noodstroomaggregaat staat op de begane grond. Daarbij is voor de demping van het geluid, zo'n aggregaat maakt een flinke herrie, een brandwerende isolatiestof gebruikt. Nadat tijdens de test het aggregaat op volle toeren draaide, liep de temperatuur van de uitlaat in een bocht van de schacht op tot 900 graden. Het plastic omhulsel van het dempend materiaal is na aanraking met de uitlaat gaan smeulen.'

Meer ruimte

Van Dijk vertelt dat het gesmolten materiaal inmiddels is vervangen. Samen met de leveranciers Gerko en Kemper en Van Twist wordt bekeken of er in het kanaal meer ruimte kan worden gecreëerd zodat het isolatiemateriaal niet meer in aanraking kan komen met de uitlaat. Overigens is het noodstroomaggregaat geslaagd door de test gekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een uitlaat van 900 graden lijkt me wel een beetje overdreven hoor. Zal hooguit 600 graden zijn geweest. En "plastic omhulsel van het dempend materiaal" ook een beetje vreemd.....:-) Misschien volgende keer toch maar naar Secure Energy B.V.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-19T08:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.