Kerkrade wint open aanbestedingsprijs

Dit artikel delen:
Award

De gemeente Kerkrade heeft de open aanbestedingsprijs gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Siep Eilander, directeur inkoopbeleid Rijk van het ministerie van Economische Zaken. Dat gebeurde op het NOiV Jaarcongres 2011. Het evenement vond op donderdag 24 maart plaats in Utrecht.

'Ik had het niet verwacht, maar ben heel trots dat wij als middelgrote gemeente uit het zuiden deze prijs in ontvangst mogen nemen', vertelde een woordvoerder van de gemeente. Kerkrade won de prijs voor een 'mooi compacte, no nonsense aanbesteding', aldus Eilander, die de prijs uitreikte.

De andere twee genomineerde overheden kregen van hem complimenten voor hun 'goede functionele aanbesteding van eHRM, met veel aandacht besteed aan opleiding (Spijkenisse) en een aanbesteding 'waarin heel goed de bestaande ict-omgeving is beschreven (Saxion Hogeschool).

Nominaties

Het programmabureau Nederland Open in Verbinding (NOiV) nomineerde drie aanbestedingen voor de uitverkiezing van Open Aanbesteding van het Jaar. Het gaat om de Limburgse gemeente Kerkrade met de aanbesteding van een content management systeem (cms), de Saxion Hogeschool Enschede/Deventer met de aanbesteding van een identity managementsysteem en de gemeente Spijkenisse met de aanbesteding van een eHRM-systeem.

Op basis van deze nominaties heeft een commissie van 'zwaargewichten op het gebied van ict-inkoop, afkomstig van de gemeente Groningen, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het minsterie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI)' een keuze gemaakt.

Aanbesteding van de maand

Het afgelopen jaar heeft het programmabureau maandelijks bekeken of een aanbesteding de titel Open Aanbesteding van de Maand verdiende. 'Uit deze verzameling van aanbestedingen van de maand is een drietal aanbestedingen genomineerd die, naast eerdergenoemde kwaliteiten, ook een inspiratiebron kunnen zijn voor andere aanbestedende diensten', aldus Walter van Holst, juridisch adviseur bij het programmabureau NOiV.

'Bij deze aanbestedingen was ook sprake van een potentieel duurzame impact op de eigen informatiehuishouding door een substantiële vermindering van de leveranciersafhankelijkheid bij toekomstige aanbestedingen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gemeente Kerkrade gefeliciteerd! Goed dat er ook naar duurzame kenmerken wordt gekeken. Indien er bij een aanbesteding ook naar hardware componenten wordt gekeken, dan wordt het aspect van hergebruik dan wel 'Sustanainable Materials Management' hopelijk ook meegenomen. Door middel van hergebruik wordt de bijbehorende CO2 kg uitstoot namelijk aanzienlijk vermindert, terwijl de kwaliteit exact hetzelfde blijft. Helaas wordt het aspect van hergebruik nog te vaak niet meegenomen bij het nemen van duurzame aankoopbeslissingen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-24T11:42:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.