Synergia investeert in Vicrea Solutions

Dit artikel delen:
Euro

Participatiemaatschappij Synergia uit Veenendaal heeft een meerderheidsbelang genomen in Vicrea Solutions. Deze leverancier van geografische informatiesystemen wil met de steun van de nieuwe aandeelhouder verder groeien in de marktsegmenten lokale overheid en infrastructuur, maar ook nieuwe markten betreden. Ook verwacht Vicrea de detacheringstak te kunnen uitbreiden.

Vicrea Solutions is in 1999 opgericht. Inmiddels werken er bijna negentig medewerkers. Het softwarebedrijf behaalt een omzet van tien miljoen euro per jaar. Vicrea is vooral sterk binnen lokale overheid met de Neuron-softwareproductlijn. Zo'n tweehonderd gemeenten maken gebruik van de producten en diensten van Vicrea, waaronder een oplossing voor de BAG (Basisadministratie Adressen en Gebouwen). Daarnaast rekent de onderneming bedrijven als Prorail en Schiphol tot klant.

Transacties

Synergia is een investeringsmaatschappij die zich richt op Nederlandse middenbedrijven. Hoeveel de investeerder heeft betaald voor het meerderheidsbelang in Vicrea is niet bekendgemaakt. Op de website meldt het bedrijf dat het zich richt op transacties tussen de tien en vijftig miljoen euro.

Synergia verwacht dat Vicrea binnen de niche van geosystemen waarin het bedrijf opereert, verder kan groeien. De investeerder heeft op de ict-markt ervaring met participaties in Temtec International, Innovity, Green Valley en G2 Speech.

Andere marktsegmenten

Sinds 1 januari 2011 heeft Vicrea een nieuwe directie onder leiding van Kees Radstaak, die daarvoor bij Vicrea verantwoordelijk was voor de divisie die zich met de lokale overheid bezighoudt. De directie heeft zich tot taak gesteld om te groeien binnen de marktsegmenten lokale overheid en infrastructuur, maar ook om de geo-software in andere marktsegmenten te introduceren.

Verder zal het onderdeel detachering, waarbinnen Vicrea zijn kennis ter beschikking stelt aan derden, worden uitgebreid. Directeur Radstaak is blij met Synergia als kapitaalkrachtige groot aandeelhouder. 'Dat stelt ons in staat de gewenste groei te continueren in de markt van geo-informatiesystemen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-02T10:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.