Logica breidt systeemfuncties Burgernet uit

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Logica heeft enkele functionaliteiten aan Burgernet toegevoegd. Naast de al bestaande diensten zijn sms-alert-functionaliteiten als ‘dagdeelnemers’ en ‘alerteren’ geïntegreerd. Met de uitbreiding kunnen burgers een grotere bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van hun eigen wijk.

Met de functie 'dagdeelnemers' is het mogelijk om één dag(deel) deel te nemen aan Burgernet. Dit kan handig zijn voor organisatoren van evenementen. Zo hebben de gemeenten Maasgouw en Weert tijdens Koninginnedag 2011 de dagdeelnemersfunctie van Burgernet ingezet bij het bezoek van de koningin. Burgernet kan organisatoren helpen om bijvoorbeeld de deelnemers over een vermist kind te informeren. Ook kan de politie bij een incident het publiek informeren en vervolgens oproepen een bepaalde locatie te mijden.

‘Alerteren' is een functionaliteit om burgers ‘alert' te maken op bepaalde veiligheidsincidenten, zoals een melding om ramen en deuren gesloten te houden in verband met een gaslek. Met ‘alerteren' kunnen ook niet-tijdkritische en niet direct aan opsporing gerichte Burgernet-acties worden gestart, waarbij eenzijdige meldingen naar burgers kunnen worden gestuurd.

Burgernet

Burgernet is een samenwerking tussen de gemeente, politie en burgers. Met Burgernet worden burgers in heel Nederland via een spraak- of sms-bericht op mobiele- of vaste telefoon betrokken bij zoekacties naar verdachten, voertuigen of vermiste personen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van onder meer het Burgernetsysteem, dat draait in de meldkamer van de politie. Op dit moment is Burgernet actief in 120 gemeenten en zijn er 260.000 Burgernetdeelnemers. In de komende maanden gaat de invoering van Burgernet en daarbij de integratie van sms-alert in Burgernet gestaag verder. Het doel is een landelijk dekkend netwerk te creëren, waardoor acties ook regio-overschrijdend kunnen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

wordt tijd dat ook in flevoland zo als almere,lelystad,swifterband,dronten,biddinghuizen en zeewolde.
de noord oostpolder met emmeloord,urk,ens en andere kleine dorpjes ook onder burgernet terechtkomen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-20T13:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.