ICT-uitgaven overheid dalen bijna 5 procent

Dit artikel delen:
Crisis

Overheidsinstellingen geven in 2011 4,8 procent minder uit aan ict. Dat voorspelt marktonderzoeker Gartner. Het bureau heeft berekend dat overheden in 2012 1,7 procent minder uitgeven aan ict. Pas in 2015 zijn de ict-investeringen van overheden weer op het niveau van het jaar 2010, voorspelt Gartner. De onderzoekers benadrukken dat de groei vooral wordt vertraagd door teruglopende overheidsinvesteringen in West-Europa.

De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek naar ict-investeringen door bedrijven en overheden. De ict-investeringen van bedrijven en overheden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) komen in 2011 uit op 604 miljard euro. Dat is een daling van 1,4 procent ten opzichte van 2010.

In 2012 stijgen de investeringen in bedrijfs-ict met 2,3 procent, voorspelt Gartner. Volgens de onderzoekers zijn overheden in West-Europa goed voor ongeveer een vijfde van de investeringen in ict voor zakelijk gebruik.

Volgens de marktonderzoeker wordt de groei van ict-budgetten vertraagd door de moeilijke economische omstandigheden. 'Bedrijven herstellen nog van de crisis. Daardoor staan budgetten onder druk en daalt de vraag naar ict-producten en diensten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-07T14:28:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.