Oirschot kiest voor datamakelaar PinkRoccade

Dit artikel delen:

Oirschot is de honderdste gemeente die gebruik gaat maken van Civision Makelaar Gegevens van PinkRoccade Local Government. Met dit product beschikt de Brabantse gemeente over een nieuwe oplossing voor het intern distribueren van gegevens. Oirschot denkt hierdoor de elektronische dienstverlening aan burgers en ondernemers te verbeteren. Aanvragen kunnen sneller en eenvoudiger worden afgehandeld door koppelingen met meerdere systemen, is de verwachting.

Oirschot werkt op ict-gebied samen met de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Deze samenwerking is in 2010 geformaliseerd met de oprichting van het shared service center De Kempen. Alle gemeenten binnen dit samenwerkingsverband gaan werken met Civision Makelaar Gegevens. Bergeijk zal als laatste gemeente binnen het ssc in januari 2012 overstappen.

'Met deze migratie legt de gemeente Oirschot de basis voor de invulling van een moderne gemeentelijke architectuur', zegt Gijs Willemse, projectmanager bij ssc De Kempen. 'Een volgende stap is de implementatie van de gemeentelijke servicebus. Daarmee zijn we technisch flexibeler en beter voorbereid op het groeipad naar ontwikkelingen zoals de midoffice, het klantcontactcentrum en proces- en zaakgericht werken.'

Midoffice

Twee jaar geleden was Steenbergen de eerste gemeente die migreerde naar de gegevensmakelaar van Pinkroccade Local Government. De gemeente Oirschot is de eerste honderdste klant. De automatiseerder verwacht dat eind 2012 nog eens tachtig gemeenten de migratie hebben afgerond. CiVision Makelaar Gegevens is onderdeel van de zogeheten Makelaarsuite van Pinkroccade LG. Deze op open standaarden gebaseerde standaardprogrammatuur vormt samen met de oplossing voor een Klantcontactcentrum het midoffice-aanbod van Pinkroccade LG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-14T13:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.