Circle Software levert Cocensus zaaksysteem

Dit artikel delen:

Cocensus, het belastingsamenwerkingsverband voor de gemeenten Haarlem, Haarlemmermeer, Hillegom en Beverwijk, gaat werken met het Verseon Zaaksysteem van Circle Software uit Eindhoven. Deze software legt een verbinding tussen de frontoffice en backoffice en zorgt voor opslag en verwerking van alle zaken, ongeacht het kanaal (balie, telefoon, internet, post). Daarnaast bevat het Verseon Zaaksysteem alle gegevens die bij de frontoffice nodig zijn om een aanvraag te registreren.

De invoering van het Verseon Zaaksysteem moet er voor zorgen dat medewerkers van Cocensus plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken en informatie kunnen opvragen. Circle Software zorgt daarbij voor twee koppelingen met de belastingapplicaties van Gouw-IT en Geo-Tax die Cocensus gebruikt. Het samenwerkingsverband is sinds 1 januari 2007 actief op het gebied van de uitvoering van de Wet WOZ en de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen. In eerste instantie voor de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer. Later zijn daar de gemeenten Hillegom en Beverwijk bijgekomen. Voor de gemeente Oegstgeest verzorgt Cocensus de WOZ-werkzaamheden.

Heffingen

De gemeenteheffingen die Cocensus uitvoert, variëren van de OZB tot de hondenbelasting, van de toeristenbelasting tot de parkeerbelasting en van de graf- en begraafrechten tot aan de rioolheffing. Voor al deze heffingssoorten verzorgt Cocensus het bestandsonderhoud, de heffing, de invordering en de behandeling van bezwaar- en beroepschriften en de behandeling van verzoeken om kwijtschelding. Daarmee heeft Cocensus een werkgebied van ruim 360.000 inwoners, 160.000 woningen en zeventienduizend niet-woningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-20T15:01:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.