Beverwijk stapt over op Key2Burgerzaken

Dit artikel delen:

De gemeente Beverwijk is in productie gegaan met Key2Burgerzaken van ict-dienstverlener Centric. Key2Burgerzaken is een oplossing voor de gemeentelijke dienstverlening op het gebied van burgerzaken. Met deze applicatie voldoet Beverwijk aan alle wet- en regelgeving voor onder meer de GBA, burgerlijke stand, uitgifte reisdocumenten, rijbewijzen, verklaringen omtrent gedrag en verkiezingen.

Centric heeft samen met de afdeling Publiekszaken van de gemeente de implementatie van het systeem in slechts zes weken gerealiseerd. Dergelijke projecten kennen normaal gesproken een standaard doorlooptijd van 12 tot 16 weken. Het project verliep zo snel doordat er tijdens de definitieve conversie naar Key2Burgerzaken minimale uitval is geweest. Over een paar weken verhuist Beverwijk naar het nieuwe stadhuis, waardoor het opstartproces op 3 januari 2012 herhaald wordt. Vanaf dat moment gaat de gemeente ook over op Key2Datadistributie. Hierdoor is de koppeling met andere applicaties als GWS4all, Key2Financiën en PIMS@all van Centric mogelijk.

In totaal maken nu 217 gemeenten gebruik van Key2Burgerzaken, waardoor bijna tweederde van de inwoners van Nederland is ingeschreven met Key2Burgerzaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-21T13:57:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.