Vicrea biedt met hulp van Océ zaaksysteem

Dit artikel delen:
Handen schudden

Vicrea, leverancier van geografische software, breidt zijn gemeentelijke Neuron-suite uit met een zaaksysteem. Hiervoor is het bedrijf uit Veenendaal een samenwerking aangegaan met Océ Nederland. Het zaaksysteem van het printerconcern, Serenga (ook bekend als Dossierflow) zal als Neuron Zaak worden aangeboden aan lokale overheden. Vicrea zal op het gebied van zaaksystemen moeten concurreren met partijen als Pinkroccade, Centric, Circle Software, Decos, Perfect View, Exxellence. BCT en Mozard.

Vicrea Solutions (negentig medewerkers) is een leverancier van geografische informatiesystemen onder de productlijn Neuron. Circa tweehonderd gemeenten gebruiken een Neuron-systeem. Mei 2011 nam participatiemaatschappij Synergia uit Veenendaal een meerderheidsbelang in het bedrijf. Vicrea wil met de steun van de nieuwe aandeelhouder verder groeien, onder andere in het marktsegment lokale overheid. De investering in de samenwerking met Océ is hier een voorbeeld van.

Midoffice

Serenga (voorheen Dossierflow) is software voor digitale zaakafhandeling. Océ biedt dit product als aanvulling op het printer- en kopieerapparatenassortiment. Een aantal gemeenten, maar ook bedrijven als pakjesbezorger DHL, werken met dit pakket. Océ ziet de samenwerking met Vicrea als een kans om zijn positie op de gemeentemarkt te verstevigen.

De huidige Neuron-productlijn kent nog geen functionaliteit om procesgericht te werken. Inclusief Neuron Zaak (Serenga), samen met een compleet gegevensmagazijn en een robuust Stuf-datadistributiesysteem, zegt Vicrea nu een midoffice-oplossing in huis te hebben, gebaseerd op open standaarden in een service gerichte architectuur. Er is een directe koppeling mogelijk met basisregistraties en er kan locatie-informatie worden toegevoegd aan het procesgericht werken. Neuron Zaak is er vooral om de backofficeprocessen van gemeenten, provincies en waterschappen faciliteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-26T10:04:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.