Curaçao kiest eMaxx als kapstok basisregistraties

Dit artikel delen:

Curaçao heeft Exxellence Group uit Hengelo opdracht gegeven voor het leveren en implementeren van het eMaxx Datadistributiesysteem. De software dient als centrale kapstok voor de ontwikkeling en koppeling van de basisregistraties op Curaçao. Dat moet weer bijdragen aan het realiseren van een nationale informatievoorziening. Curaçao is sinds 10 oktober 2010 een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

De door Exxellence gewonnen openbare aanbesteding had betrekking op het project CI-PZ van Curaçao. Dit project draagt bij aan het realiseren van een nationale informatievoorziening. Door alle relevante basisregisters van de overheid aan elkaar te koppelen, wil Curaçao het mogelijk maken dat gegevens uit de basisregistraties door zowel de overheid als geautoriseerde instanties gebruikt kunnen worden voor hun administraties en beleidsvorming.

Sean de Boer, projectleider en tevens directeur van het Centraal Bureau voor de Statistiek op Curaçao, kende Exxellence tot voor kort niet, wel de grotere leveranciers. De keuze viel op de Hengelose softwareleverancier vanwege de expertise en technische kennis van het bedrijf en de flexibiliteit van het eMaxx-product, aldus De Boer. 

Exxellence biedt met zijn eMaxx-suite een totaalpakket voor digitale dienstverlening. Het bedrijf is vooral actief bij gemeenten, maar richt zich ook op waterschappen, regionale uitvoeringsdiensten en corporaties. Vorige maand schafte de gemeente Tilburg nog een eMaxx-zaaksysteem aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-13T10:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.