Pinkroccade biedt gemeenten iToerist-app

Gemeente Veere neemt cadeautje als eerste in gebruik

Dit artikel delen:

De Zeeuwse gemeente Veere neemt als eerste de iToerist-app in gebruik. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met Pinkroccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). De iToerist-app is gratis beschikbaar voor alle Nederlandse gemeenten. De app is beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten. Daarnaast is de informatie via een website te ontsluiten. Pinkroccade zorgt voor het hosten en beheren van de applicatie.

Met de mobiele app iToerist kunnen Nederlandse gemeenten allerlei gemeentelijke en toeristische informatie op een interactieve manier aanbieden aan burgers en toeristen. Welke interessante plekken dat zijn, bepaalt de gemeente zelf. De app is beschikbaar via de Apple App Store en binnenkort ook via Google Play.

Veere is onder de klanten van Pinkroccade een van de koplopers. De Zeeuwse gemeente nam eerder dit jaar ook als eerste een beveiligingsscan af die de automatiseerder als dienst aanbiedt. René Molenaar, wethouder bij de gemeente Veere en portefeuillehouder ict, recreatie en toerisme, vindt de iTourist-app een handige aanvulling van de digitale dienstverlening. Ook de middenstand is verheugd met de komst van deze extra informatiemogelijkheden, stelt hij.

'Doordat wij deze app aanbieden als een dienst, hoeven gemeenten zich geen zorgen te maken over beheer en updates. Daarvoor zorgt PinkRoccade Local Government', stelt Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government. 'Deze app wordt gratis aangeboden aan alle Nederlandse gemeenten. Dit illustreert de aanpak van het nieuwe management: meer toegevoegde waarde aan gemeenten bieden voor lagere kosten'.

Knooren constateerde na zijn aantreden als algemeen directeur dat er bij Pinkroccade een lange historie met klanten ligt. Het gevaar daarbij is dat de dienstverlening op de automatische piloot komt te staan en er nog maar weinig naar klanten wordt geluisterd. Volgens Knooren willen die klanten ontzorgd worden. Onder zijn leiding is het bedrijf een aantal initiatieven gestart, zoals software in de cloud, een beveiligingsscan en nieuwe, op open source gebaseerde gemeentesoftware. 'De iTourist-app is een cadeautje voor onze klanten. Je moet af en toe ook wat terug durven doen in plaats alleen maar te denken in terugverdienmodellen en Excel-sheets.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-23T09:51:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.