Roxit neemt Planproces over van Grontmij

Dit artikel delen:

Roxit, leverancier van vergunningensoftware aan overheden, heeft Planproces, het softwarepakket over ruimtelijke ordening, van Grontmij overgenomen. Roxit voegt de oplossing toe aan de Dezta-productlijn. De overname is een logische stap op de fusie tussen Roxit en Dezta medio vorig jaar. Dezta werkte sinds 2008 samen met Grontmij aan de ontwikkeling van Planproces. Grontmij blijft actief als aanbieder van software op het gebied van geografische informatie.

Sinds de fusie van Dezta en Roxit in juni 2011 werkt Roxit aan een nieuwe visie voor de ruimtelijke ordening-software. Daarbij wil het bedrijf voor klanten meer samenhang brengen in de ondersteuning van de ruimtelijke planvorming en vergunningverlening, toezicht en handhaving. Roxit zal het van Grontmij overgenomen Planproces binnen de Dezta-productlijn doorontwikkelen, ondersteunen en uitbreiden met nieuwe modules. Hierbij wordt de software aangepast aan de gewijzigde RO Standaarden 2012 en geïntegreerd met het product Dezta Plan Monitor. Daarnaast zullen er koppelingen komen met andere Roxit-producten, zoals de zaaksystemen Squit XO en Izis.

Grontmij blijft aanbieder van software-oplossingen voor beheer (BOR10), grootschalige topografie (dg Dialog BGT) en ontsluiting van ruimtelijke informatie (Geoweb). Ook blijft het ingenieurs- en adviesbureau op het veld van ruimtelijke ordening en ict actief met de webmodules van Nieuweplannen.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-04T11:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.