Waterschappen hergebruiken Hippo-CMS BuZa

Dit artikel delen:

Het Waterschapshuis, de ict-uitvoeringsorganisatie van de waterschappen, wil voor een nieuw contentmanagementsysteem (cms) de Hippo-implementatie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken hergebruiken. Er loopt een proef die halverwege juni moet uitwijzen of dit plan haalbaar is. Is er groen licht, dan start begin juli 2012 een aanbesteding voor het selecteren van een dienstverlener die de invoering van de Hippo-occassion in goede banen te leiden.

Begin maart is Het Waterschapshuis (HWH) het project het Nieuwe WaterschapsNet (NWN) gestart. Doel van het project is een nieuwe cms-voorziening te selecteren en implementeren voor de waterschappen. Naar aanleiding van een eerste inventarisatie van wensen en eisen en een planning heeft het Waterschapshuis een marktverkenning uitgevoerd. Dit leidde tot de keuze voor het hergebruiken van de Hippo-cms-implementatie, zoals die voor het ministerie van Buitenlandse Zaken is gerealiseerd. Ict-dienstverlener Ordina was hierbij de implementator.

Hippo is een open source cms dat veel wordt gebruikt bij de Rijksoverheid. Volgens het Waterschapshuis sluit de implementatie voor het ministerie van Buitenlandse Zaken goed aan bij de eisen en wensen van de waterschappen. Bovendien verwacht de ict-uitvoeringsorganisatie dat de keuze voor een bestaande implementatie goedkoper is en voordelen oplevert door het hergebruik van functionaliteit en kennis.

Proef

Het Waterschapshuis wil via een proefopstelling nagaan of de Hippo-versie van Buitenlandse Zaken daadwerkelijk kan voldoen aan de eisen en wensen van de waterschappen voor het Nieuwe WaterschapsNet. Deze proef wordt half juni afgerond. Daarnaast is er een Europese aanbesteding in voorbereiding voor de selectie van een dienstverlener voor de definitieve ontwikkeling, de uitrol naar de waterschappen en het beheer en onderhoud voor minimaal de komende vier jaar. Naar verwachting zal deze aanbesteding begin juli worden gepubliceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed om te zien dat andere overheidsinstanties een goed voorbeeld zoals Rijksoverheid.nl volgen. Lijkt me dat dit de manier is om kosten te besparen binnen de overheid.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Buitenlandse Zaken

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-05T17:19:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.