Waalwijk ontwikkelt mGBA met Pinkroccade

De gemeente Waalwijk en ict-dienstverlener Pinkroccade Local Government werken samen in het moderniseringsprogramma van de Gemeentelijke Basisadministratie (mGBA). Waalwijk is een van de zogeheten koplopergemeenten die het voortouw neemt bij de ontwikkeling van een nieuwe oplossing voor aansluiting op de Basisregistratie Personen.

Gemeente Waalwijk levert binnen de samenwerking de kennis van burgerzakenprocessen en de Basisregistratie Personen. Pinkroccade levert de capaciteit en knowhow voor de bouw van de zogeheten burgerzakenmodules voor het verwerken van geboorten, reisdocumenten, verkiezingen, huwelijken en sterfgevallen. De burger neemt hiermee een belangrijk deel van het proces over, waardoor de gemeente tijd spaart. De zelfservicemodules zijn bovendien elk uur van de dag beschikbaar.

De twee partijen delen hun ervaringen in een later stadium met andere gemeenten in de regio. Naast Waalwijk zal Pinkroccade Local Government nog met 24 gemeenten samenwerken. Zij zullen net als Waalwijk als voorbeeld dienen voor de gemeenten in hun eigen regio.

De modernisering van de GBA is een programma van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het doel is om de kwaliteit van de gemeentelijke gegevens en daardoor de dienstverlening aan burgers te verbeteren. Dit moet leiden tot een grotere efficiëntie bij het verwerken van persoonsgegevens.

Miljoenen

Pinkroccade is onlangs een miljoeneninvestering gestart met de ontwikkeling van een nieuwe generatie burgerzakensysteem. Door de samenwerking met gemeenten hoopt Pinkroccade te leveren wat gemeenten nodig hebben.

Twaalf koplopergemeenten ondertekenden begin mei 2012 een intentieverklaring voor de invoering van de Basisregistratie Personen ter vervanging van bestaande GBA-systeem.

Roemenië

Pinkroccade Local Government laat nieuwe systemen, zoals zijn volledig nieuw gebouwde mGBA-oplossing en een toepassing voor bedrijfs- en kadastrale registraties, in Roemenië ontwikkelen op basis van open source-technologie. In september 2011 koos de gemeenteautomatiseerder voor open source-producten als standaardplatform, naast de softwarepakketten van SAP.

Pinkroccade Local Government is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS is met ruim 1800 medewerkers en dertien vestigingen een van de grootste niet-beursgenoteerde ict-ondernemingen van Nederland.

De Ondertekening

Algemeen directeur Han Knooren van Pinkroccade Local Government drukt de hand van wethouder Jan van Groos (met bril) van Gemeente Waalwijk na de ondertekening van de intentieverklaring voor de gezamenlijke ontwikkeling van de nieuwe burgerzakenmodules.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-19T11:11:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.