Gemeente Huizen kiest voor Pinkroccade LG

PinkRoccade

Ict-dienstverlener Pinkroccade Local Government en de gemeente Huizen werken gezamenlijk aan een nieuwe burgerzakenoplossing. De twee partijen ondertekenden hiertoe een samenwerkingsovereenkomst. Huizen wordt daarmee een van de 25 kwartiermakergemeenten van Pinkroccade in het mGBA-programma (modernisering Gemeentelijke Basis Administratie) van de rijksoverheid.

Doel van het mGBA-programma van Pinkroccade Local Government is om de kwaliteit van de gemeentelijke gegevens en de dienstverlening aan burgers te verbeteren. Daarbij is er voortdurend afstemming met de GebruikersVereniging Pinkroccade Local Government (GV).

Gemeente Huizen zorgt voor de praktische kennis rond burgerzakenprocessen. Pinkroccade levert de capaciteit en expertise om die kennis om te zetten in een moderne oplossing voor verschillende burgerzakenprocessen, zoals het aanvragen van een reisdocument, het organiseren van verkiezingen en het aangeven van een geboorte of overlijden. Ook naar zelfservicemogelijkheden via pc, laptop, tablet of smartphone wordt gekeken.  

De twee partijen delen hun ervaringen in een later stadium met andere gemeenten in de regio. Pinkroccade maakte een jaar geleden bekend dat het gaat investeren in een nieuwe burgerzakenoplossing. Deze oplossing maakt gebruik van ontwikkelingen als SaaS, cloud computing en het gebruik van onafhankelijke opensourcecomponenten.

De ondertekening

Zittend (v.l.n.r.): algemeen directeur Han Knooren van Pinkroccade Local Government en burgemeester Fons Hertog van Huizen. Staand (v.l.n.r.): Hoofd Burgerzaken Peter van Dijk van gemeente Huizen en business manager Mat Keijers van Pinkroccade Local Government.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-29T10:50:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.