Moens moet ICT-beveiliging Surfnet verbeteren

Dit artikel delen:

Ict-ondersteuningsorganisatie voor het onderwijs Surfnet heeft Alf Moens benoemd tot corporate security officer. Hij gaat zich bezighouden met de thema’s security en privacy die recent bij Surfnet zijn ondergebracht. Moens richt zich op de invoering van Surfaudit, dat is een methode van en voor het hoger onderwijs en onderzoeksinstellingen om informatiebeveiliging onder controle te krijgen.

Daarnaast coördineert Moens de verbetering van informatiebeveiliging bij de Surf-werkmaatschappijen en is hij bestuurslid van het Platform voor Informatie beveiliging (PvIB).

Erwin Bleumink, algemeen directeur van Surfnet: 'Security en privacy zijn thema’s die niet alleen voor de onderwijs- en onderzoekswereld van toenemend belang zijn, maar ook hoog op de maatschappelijke en politieke agenda staan. Door onze focus op deze onderwerpen en de benoeming van Alf Moens zijn we ervan overtuigd dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan een betere digitale samenleving.'

Voordat Moens in dienst trad bij Surfnet was hij onder andere information security manager bij de TU Delft en senior consultant bij verschillende organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-01T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.